За 2 млн. лв. строят 120 нови детски площадки в София

г. Автор
detski-ploshtadki-1
детски площадки София

Столична община изгражда нови 120 детски площадки в София на стойност 2 млн. лв. Половината от тях ще бъдат със специален достъп за деца с увреждания.

Кметът – Йорданка Фандъкова обяви, че средствата са осигурени, за да започне работата по новите детски площадки, които ще бъдат във всички райони на София. Тя допълни, че продължават своята работа по обрагородяване на междублоковите пространства, изграждането на малки паркове и детски площадки, където децата да бъдат отделени от колите. Само преди дни стана ясно, че Столична община е инвестирала 200 хил. лв. за изграждането на парк в „Подуяне“ с нови детски площадки, алеи, пейки, кошчета, озеленяване. Нови градини са построени и в „Оборище“ и „Манастирски ливади – изток“.

Отделно Районната администрация в „Левски Г“ започва подготовката за пилотен проект на стойност 2 млн. лв., с който да се отделят зоните за игра на децата от колите в пространството между блоковете 9, 10, 11, 12 и 13. Ще бъдат обособени парко места и изградени нова детска площадка, нова улица и ново озеленяване.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *