Зам.-кметът Барбалов инспектира ремонтните дейности на Общинската детска поликлиника

г. Автор
детска поликлиника
Забележките ще бъдат предадени на строителите

Основният ремонт на общинската детска поликлиника на ул.“Пиротска“ напредват.

Дейностите по реконструкцията бяха инспектирани вчера от зам.-кмета на Столична община – Дончо Барбалов. След съвместната проверка с общинския съветник от „Спаси София“ – Борис Бонев и представители на район „Възраждане“, зам.-кметът Барбалов обяви: „Имам забележки, които съм предал на строителите, но основното е технологията на поставяне на топлоизолация на фасадата. Разпоредих да се поискат становища от проектанта на сградата и надзора на обекта, като до тяхното получаване се работи само по вътрешността на сградата“, информират от stolica.bg.

Съвместната проверка е в резултат на обвиненията на Борис Бонев към Столична община за липсата на контрол, тъй като заложеното в проекта, според Бонев, не отговаряло на реалното изпълнение.

Припомняме, че ремонтът на Детската поликлиника, която е с обща разгърната застроена площ 1068 кв.м. започна през месец юни. Поликлиниката ще разполага с дневен стационар и лаборатория и ще обслужва пациенти по Здравна каса. Предвижда се изграждането на асансьор и осигуряване на достъпна среда.

През 2019 г. местни и кметът на район „Възраждане“ – Савина Савова поискаха и предприеха стъпки за преместването на Националния център по наркомании, който се помещаваше в сградата на сегашната детска поликлиника, тъй като центърът създаваше неудобства и притеснения за лекуващите се деца и техните родители. В изграждането на първата общинска детска поликлиника Столична община инвестира малко над 1 милион лева.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *