Започна нов ремонт на ул. „Шишман“ и „6-ти септември“ в София

г. Автор
ул. "Шишман"

Започна полагането на новата настилка на ул. „Шишман“ и ул. „6-ти септември“ в София. Това съобщиха от Столичната община.

До 25 септември ще се работи в отсечката на ул. „Цар Шишман“ от ул. „Ген. Паренсов“ до ул. „Ген. Гурко“, включително кръстовището с ул. „Юри Венелин“ и в отсечката на ул. „6-ти септември“ от ул. „Иван Вазов“ до ул. „Славянска“.

Тротоарите пред 133 СУ и 7 СУ ще се ремонтират първи с цел осигуряване на достъпа за началото на учебната година.

Ще бъдат монтирани и нови бетонови и гранитни павета на пътното платно и тротоарите, ново улично осветление, отводнителна система и допълнително озеленяване.

Заради ремонта до 25 септември ще бъдат затворени за движение на автомобили отсечките от ул. „Цар Шишман“ между ул. „Ген. Паренсов“ и ул. „Ген. Гурко“, включително кръстовището с ул. „Юри Венелин“ и от ул. „6-ти септември“ между ул. „Иван Вазов“ и ул. „Славянска“. В тези участъци пешеходците ще могат да преминават по тротоарите. След полагане на настилката на пътните платна ще започне изграждането на нови тротоари, като в този период пешеходното движение ще се извършва по новоизграденото пътно платно.

По време на ремонта, гражданите, които живеят в района ще могат да паркират своите автомобили както в подзона 4, така и в подзона 5, съобщиват още от общината.

Припомняме, че през 2021 г. ул. „Шишман“ и ул. „Шести септември“ отново бяха затворени за продължителен период от време за изграждането на нова подземна инфраструктура в пътните платна – водопроводи, канализация и топлопровод.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *