Започва изграждането на пробива на булевард “Филип Кутев“ в София

г. Автор
булевард “Филип Кутев“

Днес започва изграждането на пробива на бул. „Филип Кутев“. Това е изцяло нов участък от булеварда от кръстовището с ул. „Сребърна“ до бул. „Симеоновско шосе“ и бул.“Г. М. Димитров“.

Строителството му стартира, след като бе изпълнено разширението от ул. „Атанас Дуков“ до ул. „Сребърна“ заедно с корекция на река Драгалевска.

„Филип Кутев“ принадлежи към първостепенната улична мрежа, изграждането на пробива е част от третия градски ринг и заедно с бул. „Тодор Каблешков“ осъществява връзката между бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“. Пробивът на булеварда е заплануван в програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Новият участък от булеварда ще бъде дълъг около 1.2 км, с две платна за движение по 10.50 м, с по три ленти в посока и два тротоара с ширина от 5 м.Остава и разделителна ивица за изграждане на трамвайно трасе. Ще бъдат изпълнени нови тротоари и улично лед осветление. Предвидена е и велоалея по тротоара.

На местата на пешеходните пресичания ще се изпълнят тактилни ленти за осигуряване на достъпна среда.

Изграждането на „Филип Кутев“ е от огромно значение за подобряване на транспортната комуникация между южните квартали на София. С построяването на новото трасе ще се постигне и пренасочване на транзитното движение от централната част на града, намаляване на трафика, както и понижаване на замърсяването на въздуха.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *