Започва строителството на 3 метростанции от участъка на метрото през „Слатина“

г. Автор
метро

Започва изграждането на последните три от общо шест метростанции от участъка от нови 6 километра метро, който минава през район „Слатина“. Това стана ясно от прессъобщение на Столична община.

Във връзка със строителството от 27 януари (събота) 2024 г. се въвежда временна организация на движение по ул. „Гео Милев“. Забранява се влизането на пътни превозни средства в следните участъци по ул. „Гео Милев“:

– от бул. „Ситняково“ до ул. „22-ри септември“;

– от ул. „Благородна“ до ул. „Николай Коперник“;

– от ул. „Циклама“ до ул. „Слатинска“.

От 27.01.2024 г. се променя маршрутът автобусите по линия №9. Автобусите ще се движат от ул. „Ген. Гурко“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „Ситняково“ – ул. „Гео Милев“, направо по бул. „Михай Еминеску“, по бул. „Шипченски проход“, по ул. „Иван Димитров – Куклата“ и надясно по ул. „Гео Милев“ и по маршрута до автобаза „Искър“.

Превозните средства на градския транспорт ще спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки в променения участък от маршрута. Разкриват се и временни спирки:

– на бул. „Шипченски проход“ на 40 м от левия завой от бул. „Михай Еминеску“ в посока автобаза „Искър“.
– двупосочна спирка на ул. „Иван Димитров – Куклата“ при пешеходната пътека за автостанция „Гео Милев“.

Намалява се интервалът на движение за делничен ден на трамвайна линия №20 от 9 на 6 минути, а интервалът на автобусна линия 9 става от 11 на 17 минути. Временната организация на движение ще продължи около две години и половина.

За времето на строителство на метростанциите шофьорите трябва да използват алтернативни маршрути като бул.“Шипченски проход“, ул.“Николай Коперник“ и бул.“Асен Йорданов“.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *