Защо да изберем устойчиво строителство?

г. Автор
ustoichivo-rasvitie

Българските купувачи стават все по-образовни и търсят качеството. Все повече клиентите идват и търсят сертификати за устойчивост и държат на качествената инвестиция.

Това сподели в „България сутрин“ архитект Стоимен Демерджиев, който е един от хората, проектирали първия еко квартал в София, който се намира във „Витоша“.

„Това строителство намалява в максимална степен отпечатъка, който хората оставяме върху околната среда. Устойчивото строителство е много по-енергоспестяващо, по-евтино за експлоатация и много по-лесно за ползвателя“, поясни архитектът.Той добави, че при проектирането в радиус от половин километър се преценява какви обслужващи звена има, какво липсва и какви хора са необходими на този квартал.

„Прави се детайлна оценка на рисковете от наводнения и природни бедствия. Разглеждат се всякакви аспекти, когато започва проектирането на един такъв проект“, каза още гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

„Близо 50% от вредните емииси, които изпускаме в атмосферата, идват от строителната индустрия. Устойчивостта е бъдещето“, подчерта Стоимен Демерджиев.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *