Защо трябва да се развиват технологиите за енергийна ефективност, ВЕИ, чистота на въздуха, умни градове и рециклиране на отпадъци?

г. Автор
seeSUSTAINtec
Виа Експо организира seeSUSTAINtec на 7-9 април в София.

На прага на 2020 г. Европа даде своята заявка да бъде първият въглеродно неутрален континент като противодействие на климатичната криза. Несъмнено, глобалните процеси ще се отразят и в България, която е догонваща „отличниците“ страна и ще трябва да ускори инвестициите и подобри регулациите.

В контекста на тези промени Виа Експо организира seeSUSTAINtec (7-9 април, София). Това е единственото у нас международно изложение за енергийна ефективност, възобновяема енергия, управление на отпадъци, интелигентни градове и чистота на въздуха. seeSUSTAINtec ще покаже, че устойчивите решения могат да бъдат както успешен бизнес, така и възвръщаема инвестиция за индустрията, общините и домакинствата. През 2019 г. събитието беше посетено от специалисти от 11 държави (21 % от чужбина) и организаторите очакват през тази година ръст на бизнес ориентирани посетители.

Кои фирми ще участват в изложението?

IFE Aufbereitungstechnik ще популяризира VIOS и ENOS – сепаратори от най-висок клас. FIMIC предлага авангардни автоматизирани и самопочистващи се филтриращи устройства, приложими в рециклиране на пластмаси. Наскоро тя анонсира най-голямата в света филтрираща повърхност на пазара. След като представи с успех колектори от неръждаема стомана, Herz допълва системата за лъчисто подово отопление с новата тръба Herz-Line. Menart произвежда широка гама от машини за компостиране и обръщачи, които се доказаха в най-екстремните условия на работа: зелени и битови отпадъци, замърсени почви, промишлени отпадъци. Софилко е вносител на първата в света компактна система за комплексен мониторинг на качеството на въздуха и на генератори на чисти газове. Акцент ще бъдат информационни и комуникационни технологии за сгради, инфраструктура, транспорт и администрация. seeSUSTAINtec ще подчертае предимствата на ВЕИ системите – те са вече достъпна алтернатива за отопление и охлаждане, автономно производство на енергия и топла вода за промишлеността.

· До момента водещи компании от Австрия, Белгия, България, Германия и Италия заявиха участие в seeSUSTAINtec. Те избраха събитието за продуктови премиери, за среща с нови клиенти и дистрибутори. За 11-та поредна година австрийски фирми ще демонстрират авангардни технологии.

· Изложителите ще получат допълнителни услуги, предоставени от организаторите чрез Лоялна програма.

· В зона “Алея на иновациите“ стартиращи компании и бизнес инкубатори ще разкажат за своите постижения.

Конферентна част – авторитетни асоциации ще организират семинари и уъркшопи на теми:

· Финансиране на проекти за устойчиво развитие

· Климатична неутралност

· Защо да инвестираме в соларни покривни централи?

Имате нови продукти, търсите дистрибутори и клиенти, искате да споделите идеи и опит? Участвайте в seeSUSTAINtec 2020.

За повече информация: viaexpo.com
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *