Жителите от столичния кв. „Младост“ отново на протест срещу застрояването

г. Автор
протест

Жители на столичния квартал „Младост“ организираха протест срещу застрояването на зелена площ пред техните жилищни сгради.

По тяхна покана омбудсманът Мая Манолова също подкрепи протеста срещу строежа на 12-етажен хотел и жилищна сграда в частен имот, предвидени по Подробен устройствен план, в процедура за одобряване.

Хората от квартала считат, че този строеж е за сметка на зелените площи, в близост до Метростанция „Младост 1“, което не само ще засили трафика под балконите им, но и ще намали паркоместата в района.

Организаторите от неправителствената организация „Зелен Младост“ възразяват срещу това, че на зелена площ между бл. 73 и ул. „Андрей Сахаров“ е планирано да бъде построен 12-етажен хотел с прилежаща към него жилищна сграда и нова улица.

Според протестиращите новата улица ще поеме огромния трафик от ул. „Йерусалим“ и ул. „Сахаров“, като проектът ще унищожи десетки паркоместа, новите сгради ще генерират още нови автомобили, а паркирането наоколо ще стане невъзможно. Планира се и унищожаването на около двадесет иглолистни дървета.

„София – подкрепете ни! Всички сме едно, дишаме един въздух, блъскаме се в едно бетонно битие!“, призовават от „Зелен Младост“.

Протестите на гражданите ще продължат, докато не бъдат взети конкретни мерки. На протеста присъстваха около 40 души.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *