20 години PERI в България

г. Автор
peri

Непрекъснато развитие – две думи, които описват промяната на технологичните процеси в строителството в България за последните 20 години, в която PERI има една от водещите роли.

На 18-ти септември, 2020 година се навършват две десетилетия, от както дружеството е създадено в страната. От тогава до днес сме натрупали опит в многобройни реализирани сгради и инфраструктурни съоръжения, с които да се гордеем, както и експерти в екипа, от които бъдещите специалисти могат да черпят опит.

PERI се асоциира с технически издържани решения за кофраж и скеле, както и с обвързващия се с изпълнението инженеринг. Успехът ни се измерва спрямо успеха на нашите клиенти. Нашето присъствие повишава качеството на изпълнение и предлаганите услуги на местния строителен пазар. Очакванията към нас са за високо ефективни и безопасни за работа системни решения с оптимизация на разходите. PERI постига това като стои до клиентите си през всички фази на строителството – планиране, проектиране, изграждане, приключване.

periperi

При инфраструктурните проекти постигането на качество и предвидения бюджет винаги са в надпревара с времето. През последните 20 години PERI съществува, защото партньорите ни се доверяват, когато пред тях стои задачата да изградят обект с национално или международно значение. Такъв беше изграждането на Дунав мост 2 – вантова конструкция, свързващ Видин и Калафат, Румъния, през 2007-ма година, както и мостовото съоръжение над р. Марица до гр. Харманли – част от АМ „Марица“. Гордост за екипа на PERI са и пътен възел „Даскалово“, свързан с автомагистрали „Люлин“ и „Струма“, мостово съоръжение по метода на конзолното бетониране – част от обхода на гр. Габрово и реконструкцията на яз. Студена, пречиствателни станции в Монтана, Казанлък, Айтос, Балчик, КубратовоСистемните решения на PERI бяха неразделна част от изграждането на много съоръжения от републиканската мрежа, метростанции в столицата, реконструкции на тунелите от АМ „Хемус“ и ще продължават да бъдат, а сега предстои и участието ни в изграждането на тунел „Железница“, част от АМ „Струма“.

periperi

При избора на дом за семейството, офис за служителите или изграждането на обществена сграда нашите клиенти знаят колко е важно качеството и визията. За това ние сме близо до партньорите ни, давайки най-добрите решения за различните етапи на жилищни, обществени и административни сгради. В столицата сме участвали в построяването на търговски център “The mall”, бизнес център „Мегапарк“, Бизнес Парк София в кв. Младост, Long Tower – Mall Bulgaria, Advance Business Center, жилищни сгради и комплекси и много други, а в момента продължаваме със сгради като Болкан Бизнес Център, NV Tower Парадайс Плейс. От 2000 до 2007 година с кофражни системи TRIO, MULTIFLEX и DOMINO се изградиха десетки хотели по Черноморието, което е много висок процент от строителството за този период, един от които Berlin Hotels в Златни пясъци.

periperi
peri

Навлизането на хоризонтален кофраж SKYDECK за ранно декофриране промени изцяло начина на работа и сроковете, които изпълнителите поставят във високото строителство. Към днешна дата PERI продължава да бъде парнтьор за кофраж, скеле, компоненти и инженеринг при изграждането на жилищни, обществени и административни сгради в цяла България.

инж. Христо Дойчев
инж. Христо Дойчев

През 90-те години се върнахме назад в технологията на строителните процеси и работихме с дървени подпори и обикновени кофражни платна. Удовлетворен съм, че след 2000 година успяхме да рестартираме и възродим тази технология, въвеждайки системни кофражи и с бързи темпове да внедрим технология на световно ниво.“ – сподели инж. Христо Дойчев, ръководител на техническия отдел в PERI, част от компанията от 2001 година до днес.

Индустриалните проекти също са основен фокус в ежедневната ни работа. През последните 20 години сме участвали в изграждането на ТЕЦ „Контур Глобал Марица Изток 3“, медодобивен завод „Аурубис“ в Пирдоп, , реконструкция на металургична компания за цветни метали КЦМ 2000 Груп, Пловдив, подмяна на скарен охладител в завод Златна Панега и други. Модулните системи скеле PERI UP отговарят на най-високите изисквания за безопасност при работа и улесняват поддържката на големи производствени предприятия – една от причините да сме близо до клиентите и по време на експлоатацията на индустриалните проекти.

peri
peri
peri

Както всяка компания, така и PERI имаше трудни моменти, но през последните няколко години доказахме, че няма непреодолими спънки и всеки ден показваме на нашите клиенти, че имат до себе си сигурен и опитен партньор в наше лице. Продължаваме да се развиваме и да сме близо до вас във всички фази на строителството, предлагайки кофраж, скеле, компоненти и необходимия за тях инженеринг. Непрекъснато развитие – две думи, които описват PERI.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *