Браншове

Филтър

СТАТИИ

Актуални строителни статии в областта на строителството
стримона строй

Промишлено строителство от Стримона Строй

г. Автор СТРИМОНА ЕООД

Водеща дейност на Стримона Строй е производство и монтаж на стоманени конструкции за индустрията. Компанията развива тази дейност професионално, разполагайки с цялото необходимо технологично оборудване и квалифициран персонал.

жилижен комплекс the Q

The Q – достъпни жилища с модерен дизайн

1г. Автор Строители-бг

Новият жилищен комплекс „The Q“ ще бъде изграден в „Овча купел кв.50“ - един от бързо развиващите си и перспективни райони в София.

завода на Тондах

Майстори-полагачи посетиха завода на Тондах в Македония

г. Автор ВИНЕРБЕРГЕР ЕООД

Тондах България ЕООД организира посещение на майстори-полагачи в завода на Тондах Македония, намиращ се в гр. Виница, на около 80 км. от българската граница. Събитието се проведе на 13-ти и 14-ти май 2016г. и събра около 50 участника, сред които представители на фирмата-организатор, колеги от Тондах Македония и майстори-полагачи от цяла България. Посещението бе насочено към майстори-полагачи на покриви, които имат опит в работата с продуктите на Тондах и искат да обогатят познанията си за техните качества, преимущества и тънкости при използването им.

Баумит България с бляскаво шоу, посветено на 20 годишния юбилей

г. Автор БАУМИТ БЪЛГАРИЯ ЕООД

Баумит България посрещна своя 20 годишен юбилей в зала 3 на НДК в присъствието на над 750 гости - архитекти, строители и инвеститори. Австрийската дъщерна компания е безспорен лидер в областта на топлоизолационните системи в България с над 14 млн. м² изпълнени български фасади на еднофамилни и многофамилни сгради, нежилищни сгради и сгради - паметници на културата. Баумит подари на своите български партньори в бизнеса шоу на световно ниво, наречено "Баумит - животът е цветен". Спектакълът с невероятните си технически ефекти бе зареден с оптимизъм и цветове, така характерни за цветовата концепция на Баумит Life - най-богатата колекция от тоналности за фасада в цяла Европа.

Промените в Наредба № 7 за енергийна ефективност – предизвикателство за професионалистите в строителството

г. Автор КСЕЛА БЪЛГАРИЯ ЕООД

В бр. 27 на „Държавен вестник" от 14.04.2015 г. беше обнародвана Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 7 от 2004 г. за енергийна ефективност, топлосъхранение и икономия на енергия в сгради. Част от нейните разпоредби влязоха в сила веднага, а останалите - от 15.07.2015г. Ново в нея са минималните изисквания към енергийните характеристики на сградите, изразени с числени стойности. С наредбата се въвеждат скали на класовете по енергопотребление за жилищни сгради и за сгради за обществено обслужване, включително за детски градини, медицински центрове, спортни сгради. Класификацията се осъществява въз основа на интегрирания показател „специфичен годишен разход на първична енергия".

Пролайф Технолоджи ЕООД – българският производител на керамични блокове

г. Автор Строители-бг

Компанията е със седалище град София и е класирана сред водещите производители в тази област в страната повече от 20 години. Керамична Фабрика Мирково се намира в с. Мирково, на 60км. от гр. София и 110км. от гр. Пловдив. Фирма „Пролайф Технолоджи” ЕООД е основана като семейна фирма през 1993 година. Още същата година закупува Керамичен завод Мирково и след 4 месечен период на ремонтни и възстановителни работи, през септември 1993 г. производството на тухли е възстановено.

Да събудим строителството

Форумът „Да събудим строителството“ 2015

г. Автор Строители-бг

Специализираният строително-инвестиционен и архитектурен форум "Да събудим строителството" за втора поредна година се проведе по време на изложението "Българска Строителна Седмица” в Интер Експо Център. Организатори на събитието бяха Stroiteli-bg.com и Интер Експо Център-София. Форумът успя да събере заедно производители, вносители и търговци на строителни материали и продукти, архитекти и им даде възможност да обменят идеи и новите тенденции в развитието на строителния бранш. Основните теми на форума бяха свързани с възможностите за развитие на технологиите и инвестициите в строителството, повишаване енергийната ефективност на сградите, приложение на новите технологии в модерната архитектура.

Да събудим строителството

Второ поредно издание на форума

г. Автор Строители-бг

Специализираният строително-инвестиционен и архитектурен форум "Да събудим строителството", за втора поредна година ще се проведе по време на изложението "Българска Строителна Седмица” в Интер Експо Център – София на 26 март 2015 от 10:00 ч. Организатори на форума са Stroiteli-bg.com и Интер Експо Център ЕООД. Нашата цел като организатори е да съберем на едно място строителни компании, държавни институции, частни и държавни организации, имащи отношение към строителството в България. Основните теми на форума ще бъдат свързани с възможностите за развитие на технологиите и инвестициите в строителството, повишаване енергийната ефективност на сградите, приложение на новите технологии в модерната архитектура.

Възможности за отпимизиране на разходите в строителството

г. Автор КСЕЛА БЪЛГАРИЯ ЕООД

Една от основните задачи на проектанта е оптимизирането на строителните конструкции, така че те да се изграждат с минимални разходи без да се прави компромис с тяхната надеждност и с експлоатационните им качества. Това може да се постигне с разработването на проектни варианти, при които се използват различни съвременни строителни материали. При проектирането на жилищна сграда бяха разработени два варианта на изпълнение на неносещите зидани стени: с използване на блокчета YTONG и с керамични блокове (тухли „четворки”). Целта беше да се сравнят технико-икономическите характеристики на конструкцията за двете алтернативни решения.

Сен-Гобен – 350 години, 350 причини да вярваме в утрешния ден

г. Автор ВЕБЕР - СЕН ГОБЕН КОНСТРАКШЪН ПРОДЪКТС БЪЛГАРИЯ

През 2015 г. Сен-Гобен празнува своята 350-та годишнина. Изключителен юбилей, по време на който Групата популяризира своята история с поглед отправен в бъдещето в една година, която ще бъде изпълнена с много събития и прояви. Празненствата започнаха на 9 януари в Шанхай (Китай) и ще завършат в края на октомври в Париж (Франция). Още от създаването й през 1665 год. от крал Луи XIV и неговия финансов министър Жан Батист Колбер, най-старата компания в индекса CAC 40 на парижката борса се приспособява към промените в света и приема множеството предизвикателства, пред които е изправена. С поглед напред в бъдещето, Сен-Гобен се опира на своя опит, корпоративна култура и ценности, и се осланя на шестте основни стълба на своята стратегия.