Антверпенската кула – реновиране с алуминиеви профили на Reynaers Aluminium

г. Автор
Reynaers Aluminium

Някога кулата на Антверпен в Белгия е обявена за най-грозната сграда в града. Днес тя е реновирана и с красива визия.

Wiel Arets Architects, в сътрудничество с ELD Architects и Matexi, превръщат тази остаряла офис сграда в стилна жилищна кула, а дизайнерските и елегантни алуминиеви профили на Reynaers Aluminium допринасят за впечатляващия и вид.

Reynaers Aluminium

Приятният бял цвят на кулата е постигнат чрез нейните бетонни компоненти – намек към други бели икони на града, като Фламандската опера и Катедралата на Дева Мария. Когато се разхождате покрай сградата, ще забележите елоксираната алуминиева дограма, блещукаща в топъл бронзов нюанс. Елоксирането не само подчертава алуминиевата структура, но също така повишава устойчивостта срещу корозия, запазвайки визията на материала за много по-дълго време.
Силата на алуминия

За прозорците архитектът Wiel Arets се вдъхновява от зашеметяващата 360° гледка от кулата. А защо да изберете алуминий? Архитектът обяснява: „Отговорът е прост – издръжливост. Алуминият не старее. Изглежда елегантно и предлага много творческа свобода.“ Освен това алуминият е 100% рециклируем, което се вписва перфектно в проект за обновяване като кулата в Антверпен.

Друго предимство на алуминия е неговата здравина. В крайна сметка са необходими здрави профили, за да поддържат големите стъклени фасади. За щастие, алуминият отговаря на всички технически изисквания, за да бъде с голяма товароносимост без да се жертва елегантния тънък дизайн на профилите.

Reynaers Aluminium

Този впечатляващ проект включва две от решенията на Reynaers Aluminium -високоизолационни прозорци MasterLine 8-HI и плъзгащи системи ConceptPatio 155-LS (плъзгане с повдигане). Нашият екип по проекта адаптира тези продукти създавайки специфични за проекта профили, за да отговори на точните желания на клиента. Например, всички плъзгащи се системи вече съдържат допълнителна водна преграда подходяща за дъждовния климат в Белгия.

Проектът първо е визуализиран в Avalon, собственото 3D пространство за виртуална реалност на Reynaers Aluminium. Тази услуга предлага на архитектите и изпълнителите възможността да оценят детайлно всички системи – дори ако сградата все още е във фаза на проектиране. Благодарение на Avalon, изборът на най-доброто решение никога не е бил по-лесен. А Антверпенската кула, превърнала се в скъпоценен камък в центъра на града, никога не е блестяла по-ярко.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *