AquaDrain® Т+ – капилярно прекъсната дренажна система за плаващо полагане на настилки

г. Автор
AquaDrain® Т+
Капилярно прекъснатият дренаж предпазва от „капаните“ на плаващото полагане.

AquaDrain® Т+ е оптимална, капилярно прекъсната дренажна система за плаващо полагане на настилки от естествен камък и бетон. Тя осигурява бързо и постоянно отводняване на настилката и предотвратява образуването на затлачване, появата на плевели и петна от влага по настилката. Благодарение на оптималната си опорна повърхнина AquaDrain®Т+ предотвратява точковото натоварване.

Може да се полага директно върху филц или чакъл. Филтриращата функция на геотекстила не позволява образуване на изцветявания.

AquaDrain® Т+

Дренажните отвори осигуряват изключително отводняване.

Със своите дренажни отвори от над 95% AquaDrain® T+ предлага най-добрата възможност за отводняване и е най-мощната дренажна система за балкони и тераси. От въвеждането  си през 1987 г. AquaDrain® T+ показва безупречно приложение и никакви щети.

ardex

Дренажните канали на системата образуват капилярно прекъснат въздушен слой, който предотвратява придвижването на застоялата вода обратно към настилката и образуването на петна. Дренажните отвори осигуряват изключително отводняване.

AquaDrain® Т+ в комбинация с дренажната решетка осигурява лесно и плавно изпълнение на преходите.

Доказано: AquaDrain®  Т+ е най-бързият от всички дренажи!

След изпитвания  в института в Гревен AquaDrain® Т+ достига най-добрите показатели за отводняване от всички дренажни системи за балкони и тераси  (Протокол Nr. 1.1/16802/515.1-2002).

Сигурност и при недостатъчен наклон на покрива

Често в практиката не се постига изисквания наклон на покривите от минимум 2%. При намаляването му се влошава и отводняването.  В този случай монтирането на капилярно прекъснатата дренажна система AquaDrain® Т+ дава допълнителни резерви за сигурно отводняване.

При AquaDrain® Т+ и наклон само 1% водата се оттича два пъти по-бързо отколкото при едрозърнест пясък и изолация с 2% наклон. Благодарение на обезвъздушаващата функция на дренажа и пълноплощното полагане на настилката е изключена появата на хидростатично налягане.

Разпределението на тежестта предпазва изолацията.

Дренажната система AquaDrain® Т+ има опорна повърхнина от около 66%. Така се постига разпределение на тежестта и се предотвратяват точкови натоварвания и въздействието на хоризонтални сили. Необходимостта от допълнителни защитни слоеве и подложки отпада.

Доказано: Подобряване на шумоизолацията  до 25 dB.

След изпитвания лабораторията във Висбаден установява, че при полагане на AquaDrain® Т+ в комбинация с различни изолации и настилки шумоизолирането се намалява до +25 dB. Това е интересно решение при саниране на стари балкони с конзолни плочи.

AquaDrain® Т+
AquaDrain® Т+
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *