ARDEX и Александра БК Консулт ЕООД представят система за полагане на басейни

г. Автор
ARDEX

ARDEX съвместно с техният партньор в областта на басейните Александра БК Консулт ЕООД представят иновативна и сигурна система за тяхното изграждане и ремонт. Тя включва материали с безкомпромисно качество и квалифициран обучен екип.

Върху съществуващата настилка се полага двукомпонентната алтернативна хидрозиолация ARDEX 8 + 9L с удължено време за обработване.

ARDEX

ARDEX 8 + 9L отговаря на изискванията съгласно ÖNORM EN 14891, не съдържа органични разтворители и е удобна, както за шпакловане, така и за нанасяне с четка или валяк.

ARDEX

Хидроизолацията е и лепило клас C2 FE S2 за полагане на ARDEX SK 100 W уплътнителната лента при вътрешно и външно приложение в плувни басейни, заедно с ARDEX SK TRICOM уплътнителен комплект.

ARDEX

ARDEX SK 100 W е подходяща за уплътняване на стенни и подови повърхности под настилки от плочки и плочи при напрежения или критични основи, каквито възникват в плувни басейни, както и помещения с душове, бани, области с душове и вани, санитарни помещения, при балкони и тераси, както и области с химично натоварване като обществени кухни.

ARDEX SK 100 W е изпитана съгласно указанията за Европейско техническо одобрение (ETAG 022) за хидроизолации за стени и подове в мокри помещения.

Уплътнителни ленти

Ъглите се обработват с уплътнителната лента ARDEX SK TRICOM, която също се залепва с ARDEX 8 + 9L.

ARDEX

След това се пристъпва към залепване на новата настилка с ARDEX X 77 W Microtec бяло еластично лепило.

ARDEX

ARDEX X 77 W е подходящо за полагане на плочки и плочи на закрито и открито, специално за стъклена, порцеланова или керамична мозайка, полупрозрачен естествен камък и други приложения, при които се изисква бяло лепило. То се характеризира с голяма сигурност на залепване чрез допълнително усилване с фазери. ARDEX X 77 W е водоустойчиво, студоустойчиво и еластично лепило, специалните добавки предотвратяват изцветяването.

ARDEX

Накрая се пристъпва към фугиране с еластична фугираща маса в брилянтно бял цвят ARDEX G6 Flex 1-6. Тя е устойчива на вода и замърсявания, характеризира се с много фина и гладка повърхност на фугата, висока якост, с превантивна защита срещу плесен.

ARDEX и Александра БК Консулт ЕООД – най-сигурното решение, когато търсите първокласно качество за Вашия басейн.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *