ARDEX и EKOPUR КИНКЕР представят фасадна топлоизолационна система

г. Автор
фасадна топлоизолационна системма

EKOPUR КИНКЕР е идеалното решение, както за най-смелите дизайнерски решения, така и за традиционния и класически издържан вид, подчинен на икономически най-изгодно решение за изпълнение, без компромис с качеството и функционалността на сградата.

фасадна топлоизолационна системмаС нашите фасади си осигурявате визия на висококачествените естествени материали.

EKOPUR фасадни системи осигуряват дълготрайно и визуално неограничено архитектурно решение за Вашите фасади.

Нашите системи са енергийно ефективни, леки, но конструктивно здрави, лесни и бързи за монтаж, икономически изгодни и предлагат дизайн без ограничения.

Технологията

фасадна топлоизолационна системмаВ EKOPUR КЛИНКЕР различните видове клинкерни слипове са интегрирани в топлоизолационен панел от висококачествена полиуретанова пяна, която е 100% безвредна и с най-високи енергийни показатели.
Полиуретановото ядро на панела е с ламбда λ=0.022W/м².

При производствения процес се използва технология за експандиране на полиуретан под високо налягане, чрез която се получава интегриран фасаден термоизолационен панел с финишно покритие от клинкер.

фасадна топлоизолационна системма

Технологията на производство, включва прецизно отливане на панелите с клинкрено покритие, което гарантира еднакви размери на всеки от тях. Това ни позволява да поддържаме високо качество на готовия продукт и е предпоставка за качествено изпълнение на обекта.

В производството на нашата фасадна топлоизолационна система на база полиуретан ние влагаме клинкерни плочи на реномирани европейски производители.

За фугиране на нашите системи използваме само фугиращите маси на ARDEX:

ARDEX G5
фасадна топлоизолационна системмаARDEX G5 е фугираща маса, характеризираща се с висока якост, добро прилепване към страните на плочката, лесно фугиране с удължено време за измиване. ARDEX G5 не прегаря.

Използва се за вътрешна и външна употреба. Продуктът е подходящ за под и стена.

Употребява се за фугиране на плочки от керамика, теракота и гранитогрес, бетонови плочи и естествен камък (нечувствителни към влага), клинкерни плочи, фасади, облицовки и зидария, стъклени плочки и за фуги с ширина 2 – 15 mm.

Опаковка: торби с 12,5 kg нето.

ARDEX G9S
фасадна топлоизолационна системмаARDEX G9S е еластична бърза фугираща маса, която отблъсква вода и замърсявания.

Продуктът се отличава с бързо втвърдяване и годност за натоварване, фина повърхност на фугата, добро прилепване към страните на плочката, висока якост и с превантивна защита срещу плесен.

Използва се за вътрешна и външна употреба. Продуктът е подходящ за под и стена.

Употребява се за фугиране на плочки от керамика, теракота и гранитогрес, бетонови плочи и естествен камък (нечувствителни към влага), мозайка от стъкло, порцелан, керамика и стени от стъклени блокове.

Особено подходяща за гранитогрес и за фуги с ширина 2 – 15 mm.

Опаковка: торби с 12,5 kg нето.

ARDEX GK
фасадна топлоизолационна системмаARDEX GK е високоякостна фуга за широчина на фугите над 4 mm.

Тя е студоустойчива и устойчива на луги, на натоварване от пароструйка, високи температури и обичайните почистващи препарати, на голямо механично натоварване и износване. Годна е за ходене след 1,5 часа. Без пукнатини.

Използва се за вътрешна и външна употреба. Продуктът е подходящ за под и стена.

Употребява се за фугиране на плочки от теракота и гранитогрес, бетонови плочи, плочи от естествен камък (нехигроскопични), керамични плочи и клинкери, фасадни елементи и стъклени блокчета в работилници, автомивки, басейни, индустриални повърхности, стълбища, подлези, балкони и тераси.

Опаковка: торби с 25 kg нето.

Нанасянето става чрез използване на специализирани инструменти и в зависимост от желания краен ефект на фугата. Използват се различни обработващи инструменти, за постигане на различни ефект – нулева фуга наравно с клинкера, обла негативна фуга и права негативна фуга.

фасадна топлоизолационна системма

В зависимост от вида и покритието на клинкера избран от клиент се използват различни техники за полагане, с маламашка при гладки клинкери или чрез пош при релефни покрития.

Дизайн без ограничения

фасадна топлоизолационна система
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *