AVALON – виртуална реалност предоставена от Reynaers Aluminium

г. Автор

Представете си как влизате в сграда, която все още е във фаза на проектиране. Заедно с вашите партньори по проекта можете да навигирате в различни пространства и да прегледате всеки аспект на дизайна като коригирате размерите на помещенията или строителните елементи и промените цветовете и материалите.

Това е възможно!

АVALON – стаята за виртуална реалност в кампуса Reynaers в Белгия, ви позволява да посещавате бъдещи сгради чрез споделено преживяване на виртуалната реалност. Този мощен инструмент коренно променя начина, по който се оценява и визуализира дизайна на сграда.

AVALON VR Room създава идеална среда за съвместен опит и сътрудничество между архитекти, инвеститори, изпълнители и експерти на Reynaers Aluminium. Можете да обедините различните заинтересовани страни от даден проект за виртуално посещение и за 3D оценка на сгради и решения.

Какво може да направи AVALON за вас и вашия проект?

AVALON превръща вашия архитектурен 3D-модел (Revit, Archicad, Sketchup, Navisworks…) във виртуален модел, в който можете да влезете, което ви позволява да прегледате всички видове дизайнерски и технически детайли отвътре и около сградата. Промените в модела могат да се правят в реално време, позволявайки на вас и на клиента да оцените различните опции по най-реалистичния начин и да подобрите процеса на вземане на решения.

Освен това са създадени модели на многоетажни офис сгради, частни къщи и др. – конфигуратор с продуктите на Reynaers Aluminium, работещ в най-реалистичната 3D сградна среда.

AVALON може лесно да се превърне в специална стая за срещи относно вашия проект, за да разглеждате и обсъждате различни решения с партньорите си, като превключвате от 2D в 3D изглед и обратно.

Как работи AVALON?

AVALON е прожекционна стая за виртуална реалност от висок клас, специално конфигурирана за архитектурни приложения и за групи до 8 души. Петстранната проекция потапя потребителя в най-доброто VR изживяване. 25 прожектори с водеща лазерна технология създават ярки изображения с висока разделителна способност, демонстрирайки по изключително реалистичен начин архитектурната идея на проекта. Активните 3D очила създават стереоскопично изображение и проследяват движенията ви, генерирайки абсолютната 3D-илюзия, като в същото време ви позволяват да виждате през тях хората около вас.

AVALON
AVALON разполага с мощен клъстер от компютри за обработка на сложни архитектурни модели в реално време. Специализираният
конвертор middleware позволява работа с над 200 често използвани архитектурни софтуери /Revit, Archicad, SketchUp и Navisworks…/. Докато потребителят навигира през модела чрез джойстика, операторът паралелно може да прави промени в дизайна.

Този впечатляващ набор от хардуер и софтуер е създаден, за да придава живот на вашите архитектурни идеи и да предоставя възможно най-добрата виртуална визуализация на вашия проект.

Ранните концепции могат да бъдат визуализирани, преживяни, оценени и адаптирани едновременно. Гледате 3D моделите от всякакви ракурси и правите промени в движение. Чрез оценка на проектирането в реално време вариантите могат да бъдат тествани, a времето и разходите по строителство намалени.

AVALON

Откриването на потенциални грешки в проектирането в начална фаза на процеса намалява разходите и значително подобрява ефективността. Можете да разгледате проекта си детайлно, във всичките му фази – конструкция, фасади, покриви, инетриори, условия за естествено и изкуствено осветление, оформление на мебелите, вертикална планировка – това са само някои от аспектите, които могат да бъдат проверени и модифицирани във VR средата.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *