Бързина и сигурност в строителството с иновативната стоманена система MAXIMO на PERI

г. Автор
Бранш: Кофражи
система MAXIMO

Иновация, осигуряваща бърз монтаж и икономия от работна ръка

PERI – водещ производител на строителни системи и технологии, представя революционната кофражна система MAXIMO, която гарантира 50% по-бърз монтаж и води до оптимизация на работната ръка в сравнение с конвенционалните алтернативи. Система MAXIMO представлява иновация в областта на кофражните системи и е проектирана с цел да улесни и ускори процеса на строителство, като в същото време осигурява качество и ефективност.

Нека разгледаме ключовите характеристики и предимства на система MAXIMO на PERI.

Икономия на време и работна ръка

MAXIMO разполага със специална конусовидна анкерираща система MX с едностранно пристягане, която позволява монтирането на кофражната система само от един работник. Този подход осигурява значителна икономия на време, като спестява до 50% от работното натоварване. Системата MX не изисква конуси и тръбички, което я прави изключително лесна за монтаж.

Подобрена архитектурна визия

система MAXIMO

MAXIMO е идеалното решение за архитектурен бетон, тъй като разполага с 40% по-малък брой отвори в сравнение с конвенционалната TRIO система. Симетричната подредба на платната и отворите в кофража позволяват лесно и прецизно оформление на архитектурни детайли.

Референтни стойности на работното време

система MAXIMO

PERI се гордее с референтните стойности за работното време, представени в наръчника „Arbeitsorganisation Bau“, като ценна основа за изчисления на строителни обекти. С MAXIMO този наръчник е актуализиран и включва система с технология за едностранно свързване, което води до редуцираното време. Новопубликуваният стандартен справочник от издателската къща „Zeittechnik Verlag“ допълнително потвърждава, че иновативната система на PERI значително подобрява ефективността на работните операции.

Разнообразие от височини и анкерни системи

система MAXIMO

MAXIMO предоставя широка гама от височини и анкерни системи, което прави системата подходяща за различни проекти. Височините на платната могат да бъдат до 3,30 m, а ширината – до 2,40 m (стандартни елементи). Системата се съчетава с анкерна система MX за стени с дебелина от 15 cm до 60 cm и анкерна система DW за по-дебели стени. Подравняването и уплътняването се извършват с направляващата скоба BFD, което позволява компенсации до 10 cm.

система MAXIMO

Защита и лесна поддръжка

MAXIMO се отличава със своята издръжливост и лесна поддръжка. Прахово боядисаните кофражни рамки се почистват лесно и бързо след употреба.

Допълнителни разновидности

MAXIMO предлага допълнителни разновидности с височини 3,00 m и 3,60 m, които могат да бъдат доставени при специална заявка. Тези разновидности се използват за по-големи височини, като например при подземни гаражи или високи жилищни сгради. При височина от 3,00 m са необходими само два анкера във вертикалната равнина, което отново спестява много време на строителната площадка.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *