Баумит доказва, че фасадната изолация започва да се изплаща веднага

г. Автор
фасадна изолация

Какво да правим, когато разходите за енергия скочиха до тавана? Разбира се, да изолираме обвивката на къщата и с това да намалим енергийните разходи. Баумит ви съветва – увеличете изолацията, намалете разходите.

По-малко потребление, по-малко разходи и съхранение на ресурсите. Никога спестеното не е било по-ясно дефинирано с числа, както сега. Тъкмо поради това, че енергията от ден на ден става все по-скъпа, все по-изгодно става да си направите топлоизолация на къщата. Изчисленията на Баумит показват, че и най-добрата изолация се амортизира в рамките на максимум десет години.

0, 1, 10 – това е формулата на успеха на Баумит

Защо „0“? От нулевия час започват ползите за изолиралия дома си с Баумит.  Освен за портмонето му, ползите са и за околната среда. Веднага сметките за отопление и съответно охлаждане намаляват. Това се отразява на спестяването и на без това оскъдните ресурси. Също и собственото здраве печели от фасадното изолиране, защото температурата на повърхността на стените благодарение на добрата външна топлоизолация е по-висока и ние се чувстваме комфортно дори при по-ниска температура на помещението.

Какво обаче означава „1“ във формулата на успеха? След една година, благодарение на топлоизолацията с Баумит ще сте спестили толкова енергия, колкото е била необходима за производството на топлоизолационните материали. Т.е. след една година топлоизолацията ще бъде CO2 неутрална. Но това няма да е достатъчно. Вие ще спестявате от година на година още емисии CO2. Един квадратен метър фасадна топлоизолация спестява 24 kg CO2 на година. Това е равносилно на преработеното количество CO2 от две дървета за година. Цялостно изолирана къща спестява на година 4,8 t CO2 на година. И това след добра поддръжка ще продължи минимум 70 години.

А какво означава „10“? Това е максималният брой години в настоящия момент, за който топлоизолацията ще се изплати. Ако цените на енергията продължават да се покачват, изолацията ще се амортизира много по-бързо. Ако има и помощ от държавата, този срок ще се намали още повече.

Така че, топлоизолирането си струва!
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *