Баумит представя жилищна сграда Болярска

г. Автор
Баумит

„Няма втори шанс за първо впечатление“ – с тези думи на Коко Шанел авторът на жилищна сграда „Болярска“ арх. Светослав Тасев обясни защо именно неговата сграда е спечелила вота на публиката в конкурса „Фасада на годината“ за 2022-2023 година.

Баумит

Подобно на красив тоалет тази малка елегантнта сграда веднага грабва вниманието сред всичко наоколо със стил и изящество на детайла.

Историята на жилищна сграда „Болярска“ започва от двама управители на строително инвестиционна компания „Синерджи Билд“ ООД – Лъчезар Чамбов и Чавдар Христов, които правят един изключително важен избор още в началото. След като са намерили подходящ имот с добра локация възлагат изготвянето на работен проект на Солид Арх България.

Баумит

На архитектурния проект се гледа не като средство за взимане на разрешение за строеж, а изключително отговорно с ясното намерение да се изпълни всеки детайл, за да може идеята да прерасне от картинка в дом.

Баумит

Домът е усещането за уют, което получаваш още от улицата, минавайки през входа, фоайето и коридора до своята врата. За да постигнат това архитектите обмислят внимателно функционалните пространства. Имотът е малък и е истинско предизвикателство да бъде уловена светлината във всяко жилище, да се осигури паркиране, като същевременно оставиш късче зеленина на живущите.

Баумит

Фасадата е решена с ритмични обеми и комбинация от материали. Залага се на качествен детайл и изчистена линия. Тук в най-голяма степен може да бъде видяна синергията между проектант, изпълнител и Баумит технология.


Комбинацията от окачена фасада от HPL с дървесен декор, цялостна топлоизолационна система Про и травертин придават не само динамика, но и топлота на фасадата. Използвана е Баумит система за лепене на камък върху топлоизолационна система за партера и кулата, бялата мазилка е прецизно растерирана чрез PVC профил в топлоизолацията, което придава допълнителна пластичност. Изполваните премиум мазилки НанопорТоп и ПураТоп за тъмния цвят осигуряват дълготрайността на фасадата и запазването на нейния блясък. Стъклените парапети са избрани, за да не се закрие гледката от високите етажи, като едновременно с това придават лекота. Всички тези изразни средства са употребени хармонично, материалите следват обемите и всичко изглежда в синхрон.

Високото качество на системните решения Баумит може да се гарантира само при качествено изпълнение и добри архитектурни практики. Усеща се прецизността и желанието, вложени в изпълнението. Това е и причината толкова хора да припознаят сградата, защото тя е създадена с мисъл за тях.

Екипът на Баумит лично да връчва наградата на публиката на проектантския екип на Солид Арх България. Заслуга за работния проект на фасадата до голяма степен има к. арх. Симона Тасева. Това е най-важният урок, който доказалите се във времето архитекти могат да предадат на младото поколение – отношението към детайла. Когато видиш завършен своя продукт, а той е именно сградата, да усетиш истинско удовлетворение и това да е мотивацията за всеки следващ обект.

Баумит

„Благодарим за високата оценка на публиката! За нас това е най-важната оценка, която ни мотивира, но също така ни задължава да правим най-добрите сгради за нашите клиенти“, коментира управителят на „Синерджи Билд“ ООД г-н Чавдар Христов.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *