Чех пласт ООД изработи eлегантна визия на офис сграда Централ София

г. Автор
Chehplast-stroiteli

Използваните системи за изграждането на ефектна визия на офис сграда Централ София, са съобразени с предназначението на сградата и архитектурния облик на шумния и забързан градски живот.

За да осигури удобство на гостите си, хотелът е с дограма на фирма Етем, серия Е75 – отваряема система с прекъснат термичен мост, която отговаря на най-новите изисквания за топлоизолация, функционалност и естетика.
Chehplast-stroiteli-1
Основни характеристика на системата са допълнителния изолатор под стъклопакета, изолатор в зоната за термопрекъсване, полиамидни ленти от 39 мм, надеждно проветряване на отводняване, коекструдиран централен уплътнител и Uw=1,14W/m2К.

Широкият прекъснат мост и елегантната права визия с монтажна ширина от 75 мм придават създават усещане за масивност на сградата, без да визуално да отежняват дизайна на фасадната система Е85.
Chehplast-stroiteli-5
Oкачена фасадна система с вертикални и хоризонтални профили с широчина 50 мм, подходяща за всички типове сгради (ниско, средно и високо строителство) и изключително удобна за изграждане на хотели и други обществени сгради поради гъвкавостта на системата, широката гама от прахово боядисани цветове, сертифицирани по QUALICOAT, максималната структурна стабилност, постигната с минимално тегло на профилите и надеждни Т-връзки.
Chehplast-stroiteli-4
Друго предимство на системата е бързата изработка в цеха и монтаж от изпълнителя на обекта – Чех пласт ООД, което гарантира, че стоежът няма да бъде забавен или недовършен.

Козирките са с дължина около 130м и ширина 1,4м и долна, както следва 18х2.2м. Изградени са от INOX конзоли през 1800 мм и 10 мм закалено стъкло с отвори за захващане към неръждаемата носеща конструкция. Козирката е по целия периметър на етажа, в който има полигонални участъци и различни ъгли. Това усложнява задачата и се превръща в предизвикателство за инженерите и работниците на Сheh plast.
Chehplast-stroiteli-10-kozirkaUP
При козирката над главения вход и ресторанта задачата е била  още по усложненаа по няколко причини. Първо: поради голяма конзолност на неръждаемата конструкция проектанта е заложил захващане със 12 шпилки и метални планки през бетоновата плоча за всяка конзола. Това допълнително усложнява задачата с вкарването в съосие на десетте конзолни греди, което налага употребата н а девет ламинирани стъкла ( 2 бр. 8 мм. закалено с две фолиа ) с различни размери. Второ: наличието на стълби за ресторанта към сутерена наложи използване на вишка и кран за монтаж на конструкцията и деветте големи триплекса. Резултът може да бъде видян от приложените снимки.
chehplast-stroiteli-8
Снимки: Макс медия България ЕООД
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *