Чех Пласт ООД представя фасадите на сграда GINGER

г. Автор
Бранш: Дограми
Чех Пласт

Вече над 20 години Чех Пласт ООД е сигурен и верен партньор за реализиране на редица проекти. Поредният проект, с който компанията ни се гордее е сграда GINGER в град София, кв. „Изток“.

Чех Пласт ООД е сертифициран производител и оторизиран партньор на немските PVC дограми Rehau. За проекта на Infinity Property използвахме висококачествените профили на дограма Рехау Синего.

Дограма Рехау Синего

Шесткамерната немска PVC дограма с троен стъклопакет съчетава абсолютната свобода в дизайна и формите с оптимално качество. С Рехау Синего помещенията са шумо и топлоизолирани, а външните подпрозоречни первази са изцяло съобразени с всеки архитектурен детайл на сградата. С цел по-висока осветеност, повечето прозорци в сградата са френски, а отваряемите са с двуплоскостно отваряне с метален регулируем обков.

Чех Пласт

Повърхността на дограмата Рехау Синего е специална – High-Definition-Finishing. Тя е изключително прецизна и гладка, неподатлива на замърсявания от околната среда и лесна за почистване и поддръжка. За да се поддържа чиста и здрава е необходимо един път годишно обкова да се обработва с капка масло за битови нужди, а уплътненията със силикон.

Чех Пласт

Прозорците, монтирани от Чех Пласт ООД са най-добрите със своите показатели за енергийна ефективност – SYNEGO. Предимствата им са различните видове уплътнения, съобразени с функционалността на помещението, широката гама профили, многообразието от цветове и дизайни. Не бива да подценяваме и екологичното предимство на SYNEGO и възможността да бъдат рециклирани.

Системата за врати и прозорци, реализирана за сградата от Чех Пласт ООД е Е75, която се използва за жилищни и търговски обекти и е съвместима с всички фасадни системи на ЕТЕМ.

Е75

Е75 е отваряема система за прозорци на ЕТЕМ с прекъснат термичен мост и най-добри топлоизолационни показатели. Енергоспестяващата й ефективност е първокласна и гарантира надеждност, чрез специално проектираните уплътнители, отговарящи на най-новите дизайнерски тенденции.

Може да бъде прилагана при стъклопакети с дебелина до 55 мм за еднокрили и двукрили прозорци, фиксирани прозорци и еднокрили и двукрили балконски врати.

Системата има висока устойчивост на вятър, водонепропускливост и устойчивост против взлом.

Друга отваряема система, успешно използвана за GINGER сградата от Чех Пласт ООД е отваряемата система с прекъснат термичен мост на ETEM- Е45.

Е45

За максимална структурна устойчивост и при минимално използване на алуминий, системата Е45 е напълно съвместима с всяка една фасада на ЕТЕМ. За сградата GINGER, Чех Пласт ООД използва тази система в точките, в които профилите са подложени на най-голям товар, за да се гарантира тяхното укрепване и по-дълъг живот. Може да бъде прилагана при стъклопакети с дебелина до 40 мм.

Чех Пласт

В зависимост от нуждите, системата Е45 се предлага в различни типологии и визия, като дизайнът може да е прав или заоблен. За подобряване на характеристиките на топлопреминаване е възможно влагането на допълнителни изолатори в профилите.

Системата има висока устойчивост на вятър, водонепропускливост, шумоизолация, устойчивост против взлом и висока въздухопроницаемост.

Системата от алуминиеви профили, реализирани от Чех Пласт ООД е допълнена със система Е – 97, която е с високи експлоатационни показатели.

Е-97

Съществените характеристики на системата са високата гранична якост на опън с пригодност за заваряемост Клас I. Експлоатационните показатели на Е-79 показват Клас I за издръжливост на съществуващите сплави и Клас III за издръжливост на новите сплави. Системата е с добри корозионни показатели.

Съществен елемент при реализирането на проекта от Чех Пласт ООД е и използваната вата.

Чех Пласт

Вата FIBRANgeo B-570

Вата FIBRAN е предпочетена, поради отличната съотносимост цена – качество. Приложената в сградата вата е с нулево отделяне на опасни вещества и високи показатели на: звукопоглъщане, водонепропускливост, якост на натиск, якост на огъване и дълготрайност. Вата FIBRAN е с висока защита от огън и топлинно съпротивление и висок коефициент на топлопроводност.

Екипът на Чех Пласт ООД ще застане до Вас, за да реализираме заедно мечтания проект. Бързо, сигурно и качествено!

Снимки: Михаил Паскалев
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *