Декоративни водни ефекти в градината от Semmelrock

г. Автор
Бранш: Ландшафт
Semmelrock

Независимо дали е под формата на фонтан, езерце или каскада, присъствието на водата никога не остава незабелязано. Реализацията на този тип пространствени решения поставя редица предизвикателства и като производител на решения за ландшафтно оформление, Semmelrock предлага продукти, с които да пресъздадете магията на водните декоративни площи.

Изработени от естествени суровини, бетоновите изделия са екологично чисти и не замърсяват околната среда. Устойчиви на агресивни атмосферни условия, като високи температури, заръзване и луга, изделията устояват на предизвикателствата на времето. Впечатляващата визия и функционалността на елементите за стени и огради Bradstone са практично решение за изграждане на разнообразни по форма и размери декоративни ефекти.

Semmelrock

Фонтан “Слънце”


Един от най-популярните начини да акцентирате върху движението на водата е фонтанът. Нашето предложение се вписва деликатно в заобикалящото пространство без да доминира, а с малки допълнения, като скулптура или амфори разположени по периферията, ще се превърне в интересен акцент. Практичен и фукционален, без да е необходимо да изграждате допълнителни конструкции, фонтанът, който Ви предлагаме е разположен на нивото на настилката. Дизайнът тип ‘’слънце’’ e изпълнен с елементите Bradstone Old Town кръг. В допълнение към плочо-пътека на “широка фуга”, изпълнена с плочи Bradstone Old Town, структурната повърхност, топлите цветове и неравните кантове на плочите на фонтана ще създадат усещане за завършеност и хармония. Изключително подходящ за равнинни терени, контурите на фонтана ще изпъкнат до тревна площ или богата декартивна растителност. Добавете декоративни камъни в центъра на фонтана “слънце”и се насладете на релаксиращото му въздействие.

SemmelrockSemmelrock

Ансамбъл от водни ефекти


Водната каскада в градината е израз на естетически усет и стремеж към единение с природата. Ако имате естествено наклонен или терасиран терен може да се възползвате от различните нива и да оформите водна каскада с помощта на Bradstone Mountain Block. Формата и размерът на елементите на системата и трапецовидната покривна плоча Mountain Block позволяват да подходите предвидливо, като проектирате и кът за сядане, за да се наслаждавате на своето творение от близо.

Кът за отдих с чешма

Вариант на монолитна чешма изълнена със системата Bradstone Milldale или Madoc е друго интересно решение за кът за отдих в градината. Специфичната форма на елемента Z-block и допълващия блок позволяват да оформите конструкции с различно предназначение, като декоративна стена, клоц, корито и др., а комбинацията между тях е атрактивен начин да създадете оригинален дизайн с визия от типа “каменна зидария”.

Предимство на градината е, че тя се доизгражда и развива във времето, предоставяйки свобода за нови идеи. Ако решите да включите водната орнаментика в нейното оформление, имайте предвид, че тя изисква поддръжка и отдаденост, но веднъж създадени водните площи ще Ви се отблагодарят с приятна обстановка.

Semmelrock
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *