Дренажни системи Nophadrain за изграждане на паркинг-покриви със средно и високо натоварване

г. Автор
Nophadrain-Parking-Deck-8

От изключително значение за използваните пътни и паркинг настилки от различни типове паважи и плочи, подложени на изключително високи механични натоварвания, както и на прякото въздействие на неблагоприятни атмосферни условия, е осигуряването на дълготрайна и надеждна система за дрениране, предотвратяваща задържане на водата и последващите нежелани ефекти като изсоляване, влажни петна, почерняване и проникване на плевели, деформиране, които рано или късно неизбежно водят до напукване и разрушаване на настилката.

Системите Nophadrain Parking Deck изпълняват всички тези изисквания и осигуряват изключително лесно и надеждно изграждане на паркинг зони върху покривни конструкции. Те позволяват удобно съчетаване с интензивна растителност, като по този начин се сливат безпроблемно в околната среда и създават нови възможности за оптимално използване на наличното пространство.
Изключително високата якост на натиск на системите Nophadrain Parking Deck ги прави подходящи не само за трафик на леки коли (клас 2 на натоварване), но и за достъп на тежкотоварни и аварийни автомобили (клас 3 на натоварване).

Nophadrain-Parking-Deck

Ядрото на системите Nophadrain Parking Deck са дренажните композити ND 620 (за леки автомобили) или ND 620hd (за тежкотоварни автомобили), като и двата елемента притежават изключително висока якост на натиск – съответно 900 kN/m² и 1 100 kN/m².

Тези дренажни композити предотвратяват натрупването на хидростатично налягане върху хидроизолационната мембрана, като в комбинация със слоя за защита и приплъзване ND TSF-100, я предпазват от статични и динамични натоварвания, предавани от горните слоеве на системата.

Дренажните композити ND 620 ND 620hd представляват стабилна и трайна основа за паркинг настилките, като осигуряват отлично оттичане на водата от подложните слоеве на настилката, и предотвратяват замръзването и разрушаването им.

Nophadrain-Parking-Deck

Детайл:

1. Паркинг настилка
2. Подложен пласт
3. Основа
4. Интензивна растителност
5. Субстрат за интензивна растителност ND DGS-I (само в зоната на интензивната растителност)
6. Воден резервоар ND WSM-50 (само в зоната на интензивната растителност)
7. Дренажен композит ND 620 / ND 620hd
8. Слой за приплъзване и защита ND TSF-100
9. Противокоренова хидроизолационна система

Nophadrain разработва и произвежда всички системи изцяло под свой собствен контрол, така че да може да отговори на желанията и изискванията на клиента с голяма гъвкавост.

Nophadrain системите са CE-маркирани и се доставят в комплект (от кореноустойчивата мембрана до различните видове субстрати и растителност) с експлоатационен срок най-малко от 25 години (DIN EN 13252).

Nophadrain-Parking-Deck

Системите Nophadrain Parking Deck са преминали успешно продължителни тестове за динамично натоварване в Техническия университет в Мюнхен, Германия.

Nophadrain-Parking-Deck

Системите Nophadrain Parking Deck за товарни автомобили и пожарни/аварийни коли са приложими при следните натоварвания:

Натоварване на ос: 100 кРа
Натоварване на колело: 50 кРа

Системите Nophadrain Parking Deck за леки автомобили са приложими при следните натоварвания:

Натоварване на ос: 10 кРа предната ос и 15 кРа задна ос
Натоварване на колело: 5 кРа предна ос и 7,5 кРа задна ос

Приложимостта на системите Nophadrain Parking Deck за различните класове на натоварване може да бъде доказана със съответните протоколи от изпитване. Тези доклади могат да бъдат предоставени при поискване.

* HIPS вместо HDPE

Най-важният показател на дренажните мембрани е дренажния им капацитет при дълъг експлоатационен период.

Дренажните мембрани от полиетилен (HDPE) деформират лесно и бързо при продължително натоварване. Това означава, че те не могат да осигурят постоянен дренажен капацитет във времето и ефективността и функциалността им са ограничени. Затова дренажните композити Nophadrain се произвеждат от високоякостен полистирен (HIPS), който има отлични показатели за якост на натиск и химическа устойчивост.

Nophadrain-Parking-Deck
Nophadrain-Parking-Deck

* Предимства

– Произведени от полистирен;
– Доставят се на рула – бърз и лесен транспорт и монтаж;
– Комбиниране на няколко слоя – защитен (разделителен), дренажен и филтриращ, в един дренажен елемент;
– Развиване на дренажния композит означава инсталиране на три слоя наведнъж;
– Изключително висока якост на натиск;
– Гарантиран дренажен капацитет – минимум 25 години.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *