DSF 353 Super Elastic – супереластична, UV-устойчива хидроизолация от THRAKON

г. Автор
хидроизолация

Най-критичните и често компрометирани места на една сграда са именно плоските покриви с наклон и без наклон, а помещенията под тях страдат най-често от проникващата влага. За тези проблеми THRAKON предлага един от най-сигурните си топ-продукти за защита от влага и вода на плоски и наклонени покриви, открити тераси, плувни басейни и водосъдържатели.


хидроизолацияDSF 353 Super Elastic е хидравлично свързваща се, еластична, двукомпонентна хидроизолационна обмазка на минерална основа за хидроизолация на основи от бетон, газобетон, мазилки, плочки, зидария, мозайка, дърво, метални повърхности, гипсокартон и всички обичайни минерални основи.

DSF 353 Super Elastic се предлага в два варианта – сиво и бяло. Когато се използва като финишен слой хидроизолация върху плоски покриви, белият цвят на продукта предпазва основата от нагряване, с което допринася и за пестене на енергия за охлаждане на подпокривните помещения.


Продуктът се полага върху основи със специално изискване за поемане на механични вибрации, при които съществува повишен риск от образуване на пукнатини като се премостват пукнатини в основата до 1-2 mm. Предпазва конструкцията от агресивни корозивни елементи и се полага като надеждна хидроизолация на сградата в случай на подпочвена влага, вода под налягане, подпочвени води, канална и дъждовна вода.

Области на приложение

DSF 353 SUPER ELASTIC се използва като хидроизолация при:

• Тераси и балкони;
• Подове и стени на мокри и сервизни помещения;
• Оградни стени в основите на сградата;
• Плувни басейни и водосъдържатели;
• Под керамични плочки, мрамор, гранит;
• Подходящ за хидроизолация на помещения в контакт с хранителни продукти и вода, в съответствие с регламент W-347.

хидроизолация

В системата за полагане на DSF 353 Super Elastic при обработката на фуги и връзки между „под-стена” и „стена-стена” неоценим помощник е хидроизолационната лента Thrakon KF12/7, която поради основата си от тъкан полиестер (мрежичка) е особено подходяща и съвместима за вграждане в циментови хидроизолации.

След полагане и изсъхване, DSF 353 Super Elastic трябва да се предпазва от директно слънчево греене и дъжд през следващите 3 дни. Продуктът притежава отлична якост на натиск, и позволява последващо полагане на допълнителни предпазващи покрития като, замазки, мазилки, плочки, декоративни камъни и др.

Разходна норма

1,4 – 1,6 кг/ m² за дебелина на сухия слой от 1 mm. (разходната норма зависи от вида и качеството на основата). В зависимост от очакваната влага и нейните влияния върху основата са необходими да се положат 2 – 3 слоя от продукта за постигане на най-добри резултати.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *