Екологичното приложение на гипсфазер в различни сфери на строителството

г. Автор
гипсофазер

Съвременното строителство предлага голямо разнообразие от строителни материали, затова е важно да сме запознати с качествените строители материали, които се предлагат на българския пазар. Един от тях е продуктът на Кнауф – гипсфазер. Макар, че гипскартонът ни звучи някак по-познато, гипсфазерът несъмнено притежава някои специфични предимства, които го правят предпочитан в редица случаи. В тази статия решихме да Ви разкажем малко повече за позите и приложенията на гипсфазерните плоскости.

Строителният материал гипсфазер

Едно от основните предимства на гипсфазера като строителен материал е, че покрива професионалните изисквания на много широк кръг функционалности при организация на сградните пространства.

Гипсфазерните плоскости на Кнауф са изцяло натурални, направени от висококачествен печен гипс и целулозни влакна от избрани видове стара хартия, които са смесени в хомогенна смес. Не съдържат вредни добавки, радиоактивност или канцерогенни изпарения. Освен че „дишат“, Кнауф плоскостите по естествен начин регулират влажността в помещенията. По този начин създават благоприятен и здравословен климат в закрити пространства.

Гипсфазерните плоскости имат висока плътност и якост, като това ги прави подходящи за висококачествени решения във всички области на сухото строителство. 

Видове гипсфазерни плоскости

Кнауф произвежда четири типа гипсофазерни плоскости: Vidiwall (гипсофазерни плоскости за облицовъчни стени, тавани, метални и дървени конструкции, включително импрегнирани гипсофазарни плоскости (Vidiwall HI) – подходящи за влажни зони и фасадни стени, VidiFire A1 (гипсофазерни плоскости с клас по реакция на огън А1), Vidifloor (подови плоскости) и Vidiphonic (гипсофазерни плоскости с подобрени звукоизолационни свойства).

Сертификати

Гипсфазерните плоскости са първият български строителен продукт с екологична продуктова декларация (ЕПД) от Института „Строителство и околна среда“ (BauenundUmwelt), Берлин, Германия.

Екологичната продуктова декларация (ЕПД) свидетелства, че производството на гипсфазерни плоскости ползва щадящо природните ресурси и има минимално въздейстие върху околната среда. Също така гарантира безвредността на гипсфазерните плоскости за здравето на човека по време на монтаж и експлоатация.

гипсофазер
Домът и средата, които обитаваме рефлектират пряко върху здравето ни. Използвайки гипсфазерните плоскости на Кнауф, природата влиза в дома ни и ни гарантира здравословна среда за живот!

Екологично приложение на гипсфазер

Днес все по-широкото приложение на гипса в строителните и ремонтните работи в жилищни, търговски, обществени и офис-сгради се обяснява с уникалните свойства на строителните материали, изработени на негова основа. В строителната промишленост гипсът може да се срещне в различни форми и да се прилага на всеки етап от строителството.

Гипсфазерните плоскости се използват за облицоване на конструктивни и неконструктивни строителни елементи, пожарозащитни облицовки, сухи системи за подове, звукоизолация. Eкологичните системи с гипсфазер са отличен избор за всяко помещение, което понася голямо механично и звуково натоварване. Те са отлично решение за релаксиращо спокойствие в хотели и почивни комплекси, за здравословен комфорт в училища, детски градини, жилища, за атмосфера без вредни за човешкото здраве вещества. Благодарение на широкото си приложение, гипсфазерните плоскости могат да се използват за различни цели. Могат да се срещнат в училищахотели, жилищни сгради, концертни зали, детски градини, бизнес сгради, болници, театри и т.н

Стените, изградени като системи с гипсфазерни плоскости, осигуряват отлична топлоизолация, звукоизолация и пожарозащита. Освен това, те гарантират между 2 и 5 % повече използваема площ в сградата поради по-малката им дебелина. Кратките срокове на изпълнение, по-малко тегло на сградата и разнообразни възможности за оформление допълват предимствата за инвеститора.

Завод на Кнауф за гипсфазер

гипсофазер

Гипсфазерните плоскости се произвеждат в България в завода на Кнауф в град Видин. Повече от 25 години той произвежда тези екологични продукти с най-високо качество. До момента в завода на Кнауф в град Видин са произведени над 60 млн. m² гипсфазерни плоскости.

Може да разгледате повече за възможностите на гипсфазера.

 
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *