Експертите на Weber България с пет съвета за ремонтите през зимата

г. Автор
weber

Зимата е сезонът, в който извършваме най-малко ремонти и строителни дейности. И това е нормално, като се има предвид студа, който влияе пряко върху мокрите строителни процеси и ограничените възможности за проветряване на помещенията.

Да, трудно е да си специалист в строителството през зимата. Предизвикателствата са свързани основно с това да улучите подходящия прозорец по отношение на температурните условия, а ако работите в затворени пространства – да отоплите достатъчно, като едновременно проветрявате за лесно съхнене. И все пак, трябва да знаете, че има ремонти, които не са ограничени от капризите на времето и можете да ги осъществите при подходящи условия – положителни температури от +5 градуса. По-долу ще откриете няколко съвета, които ще Ви помогнат да направите перфектен ремонт, дори и през зимата.

weber
Експертите на Weber България с пет съвета за ремонтите през зимата

1. Използвайте бързовтвърдяващо лепило за плочки

Ремонтите в затворени помещения са най-лесните, които можете да правите през зимата. Проблемът с ниските температури и по-удълженото време за съхнене, обаче остава. За да успеете да се справите навреме с ремонта на банята, тоалетната или коридора, използвайте бързовтвърдяващи лепила, които ще Ви дадат свободата да работите, без да се притеснявате от студа. Webercol рапид е топ продукт на Weber, който се нанася лесно, без приплъзване и позволява фугиране само след 3 до 6 часа. То е подходящо при ограничено време за работа във вътрешни и външни условия, което го прави идеално за използване в зимните периоди.

2. При течаща тераса – действайте бързо и ефективно, за да предотвратите по-големи проблеми

Избягвайте основните ремонти на балкони и тераси през зимата. И все пак, ако Ви се наложи да правите ремонт, поради нарушена повърхност на плочките или отлепване им, нашият съвет е да спазвате правилата за работа при изграждането на балкони и тераси. За да защитите конструкцията на балкона от вредното въздействие на водата, сигурно и надеждно решение е weber.tec Superflex D2 – реактивно-свързваща циментова хидроизолация. Този продукт е с температуро-независимо съхнене, което позволява бързо съхнене дори при ниски температури, а с това и полагането на плочки е възможно само след 4 до 6 часа, в зависимост от основата. Тъй като ще работите при неблагоприятни условия, трябва да имате предвид някои особености. При лепене на плочките като крайно покритие например, ниските температури могат да удължат периода за съхнене преди фугиране и да забавят времето, в което повърхността ще бъде готова за стъпване и експлоатация. Затова използвайте бързовтвърдяващото лепило webercol рапид.

3. Декорирайте умно

Ако искате да поправите отвори и пукнатини на стените си, най-честото предложение, което ще получите е да шпакловате. Поради непостоянните температури през зимата и дългото време за съхнене, шпакловката може да се напука и отново да не получите търсения резултат. Ние Ви препоръчваме да използвате по-лесен и иновативен вариант – залепете стъклотекстилни тапети.
weber
С помощта на weber стъклотекстилни тапети бързо и лесно армирате микропукнатини или по-груба повърхност на основата, без да е необходимо да се шпаклова. Те създават здраво, износоустойчиво и устойчиво на скъсване и механични въздействия покритие, което може многократно да се боядисва с интериорни бои. Изключително подходящи за зони с натоварено използване – коридор, детска стая или кухня. Ако декорирате с декоративна интериорна боя за стени и тавани weberlor сатен ще защитите тапетите от износване и ще им дадете невероятен сатениран ефект. Когато положите weberlor сатен върху стъклотекстилни тапети, ще подчертаете и тяхната декоративна структура.

4. Боядисване през зимата – мисията възможна

Ако се налага да боядисвате през зимата, не се притеснявайте – климатичните особености в стаите почти винаги са над 5 градуса, което ги прави подходящи за нанасяне на боя. Какъв тип боя да изберете зависи от това кое е помещението, което бихте искали да боядисате.
Използвайте weberlor Premium Gold, когато искате да обновите Вашите спални и хол. Това е интериорна боя за стени и тавани, произведена на база висококачествени пълнители и свързващи вещества, които дават отлична покриваемост и устойчива на мокро триене повърхност. За коридорите, кухнята и детската стая, т.е. помещенията, подложени на повече механични замърсявания, използвайте weberlor сатен. За банята се спрете на weberlor Антибактериална боя.
"weber"
Тя е специално разработена за стени и тавани във влажни помещения като бани, тоалетни, перилни помещения и др. Благодарение на антибактериалните си съставки противодейства на образуването на мухъл и плесен, следствие на постоянната влага.

5. Използвайте времето за подготовка

Животът на всеки доказва, че когато не правим ремонт – се подготвяме за ремонт! Затова, ако климатичните условия не са подходящи за строително-ремонтни дейности, то тогава използвайте времето за планиране. Набележете зоните, на които искате да обърнете внимание, когато времето го позволява. Потърсете мнението на специалисти и намерете правилното решение, което да използвате.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *