Елегантност от рая представена от Рейнарс Алуминиум

г. Автор
Рейнарс Алуминиум
Villa Heaven 11

Ark Architects в сътрудничество с Reynaers Aluminium наскоро завършиха луксозната резиденция Villa Heaven 11 в престижния комплекс La Zagaleta в Южна Испания, считан за най-ексклузивния жилищен курорт в Европа.

Комплексът се намира на десет минути от бляскавата Марбея на испанския Коста Дел Сол – популярна дестинация за богати и известни хора. La Zagaleta обхваща площ от около 900 хектара и разполага с две голф игрища, клубове само за жители, достъп до яхти, хеликоптерна площадка, конна база, тенис кортове и други луксозни удобства, вариращи от готвачи със звезди на Мишлен до правни и счетоводни услуги. Частният затворен имот е защитен по суша и море и разполага с денонощна охрана. Имението разполага с 230 жилища и с още 190 парцела, които тепърва ще бъдат разработени, като цените на завършени домове са от порядъка на десетки милиони евро.

Heaven 11 е проект, който комбинира върховен лукс и перфектна интеграция на вилите с ландшафта. Сградата предоставя панорамна гледка към Средиземно море, крайбрежието на Африка, Гибралтар и зелената планинска провинция Серания де Ронда. Тези гледки са оформени чрез игрив архитектурен подход, който включва модерни, функционални, луксозни и удобни жилищни пространства, което отговаря на луксозните очаквания на богатата клиентела на La Zagaleta. Материалите са избрани не само заради естетическата им привлекателност, но също така и заради тяхната  функционалност, издръжливост и устойчивост. Основният материал, който обобщава концепцията за дизайна и който е приоритет над всички останали, е най-естественият от всички – светлината.

Reynaers Aluminium

325 дни в годината мястото е изложено на слънчеви лъчи. От там идва и името на Коста дел Сол. Слънчевата енергия се използва чрез термични слънчеви панели. Отопление на басейните става чрез отразяващо топлината стъкло и скрити слънчеви панели. Тези елементи са съчетани с други устойчиви решения – прибиращи се покривки на басейни, термопомпи с източник на въздух, климатизация с охладена вода, LED осветление с ниска мощност и напоителна система за градини с дъждовна вода. Заедно тези елементи правят вилата изключително енергийно ефективна.

Reynaers Aluminium

Ark Architects и Reynaers Aluminium си сътрудничат перфектно при решенията за остъкляване, като реализират своята визия, както от естетическа, така и от функционална гледна точка. Reynaers прилага модерни алуминиеви решения за обемните метални конструкции и стъкло, големите витражи от пода до тавана. Тези иновации позволяват максимална свобода на дизайна като същевременно постигат най-високите стандарти за качество, устойчивост, комфорт и сигурност.

Reynaers Aluminium са пионери в екологичността на конструкциите и решенията за остъкляване за безбрежни гледки. Изключителната херметичност на системите Reynaers минимизира топлинните загуби, като същевременно максимизира топлинните печалби. По този начин се постигат най-високите нива по отношение на топлоизолационните характеристики.

Reynaers Aluminium

За прехода между вътрешни пространства към открити терасовидни пространства са използвани плъзгащи системи Reynaers Aluminium Concept Patio (ConceptPatio 68 и ConceptPatio 155).

ConceptPatio-155 LS
(плъзгане с повдигане) позволява високоизолирано, тънко профилно решение, което може да побере необходимите големи размери остъкляване, като позволява и стъклени ъгли – за елиминиране прекъсванията на видимостта. В допълнение към алуминиевите рамки с висока стабилност, самият алуминий се счита за „зелен“ материал поради своята дълговечност и 100% рециклируемост. Системите за панорамно плъзгане Hi-Finity от Reynaers с изцяло вградени/скрити/ профили, са използвани за изпълнение на елегантни витражи от пода до тавана и от стена до стена.

Reynaers Aluminium

Кулминацията на това сътрудничество между Ark Architects и Reynaers Aluminium е грандиозно и уникално жилище, което интегрира начин на живот и комфорт в едно, разположено на терен с отлична локация и високо търсене. Използваните екологични и технологични иновации показват имота като съвременна артикулация на класическия начин на живот в атмосфера на релакс.

Villa Heaven 11 надхвърля възможността това да бъде просто дом. Това е изживяване.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *