Електрозаварени габиони от ВИ ДЖИ ЕФ

г. Автор
Бранш: Ландшафт 
ВИ ДЖИ ЕФ
“Сграда на годината” – жилищен комплекс “RUHouse”

За ВИ ДЖИ ЕФ 2019 година бе изпълнена с много инженерни предизвикателства и иновативни строителни решения.
Доказателство за това е отличеният с награда “Сграда на годината” – жилищен комплекс “RUHouse” с първа награда в категория „Жилищни сгради и комплекси, с над 10 000 кв.м РЗП”.

Думата RUH означава мир, спокойствие, душа, дух. Усещане за дом, събрано в една дума “RUHouse” е 8-етажна жилищна сграда, разположена в полите на Витоша и светлините на града, предоставяща уют, комфорт и добра среда за живот. Комплексът съчетава в себе си съвременна архитектура, изпълнена с качествени и иновативни материали, нови технологии и добро планиране. Обемно-пространственото решение представлява композиция от обеми, игра на „позитив“ и „негатив“, допълнено с ярки цветни акценти в оранжево.

Екипът на ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг имаше удоволствието да работи съвместно с архитектите на „А.С.А” ООД по проекта, на който като част от обемно-пространственото решение бяха изпълнение на декоративни модули от електрозаварени габиони. ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг създаде уютни, уединени зони към всяко отделно жилище с излаз към зелените площи. В общодостъпните зелени площи са изградени цветарници и подпорни стени от електрозаварени габиони, които допринасят за единното вписване на ландшафта към архитектурния дизайн.

Камъкът, използван на обекта за запълване на габионите, допринася за постигане на единен архитектурен образ между екстериора и интериора, като е подбран така, че цветово да отговаря на фасадното решение. Усещането за сполучлив детайл между форма, материал и цвят е подчертано и с оригинални светлинни решения, разположени в основата на габионите.

ВИ ДЖИ ЕФ

Чрез електрозаварените габиони се постига акцентиране върху отделните елементи на дворното пространство, без да се натрапва в погледа на посетителя. В двора, умело съчетана с растителността и габионите, е проектирана детска площадка с ефектно съоръжение за игра – дървен кит, което е не само изпълнено с физически предизвикателства, но и вдъхновява децата да играят, все едно са част от приказка.

Монтираните габиони са с високо ниво на антикорозионна защита, гарантираща устойчивост във времето, без риск от компрометиране на кострукциите и визията на дворното пространство.

Габионите, представляващи обемни конструкции от електрозаварени мрежи с различни размери, които ВИ ДЖИ ЕФ предлага, са подходящи за различни архитектурни и ландшафтни приложения:

• При вертикално планиране на терена за изграждане на гравитачни подпорни стени;
• За изграждане на преградни стени, декоративни стени за сепариране на отделните зони и подчертаване характерни особености на градината;
• При създаване на увеселителни паркове, детски площадки и еко-паркове;
• Като основен елемент при изграждане на огради, оградни основи, пейки за отдих, стъпала, барбекюта и други архитектурни елементи в дворното пространство;
• За хоризонтиране на площадки при терен със силно изразен наклон.

ВИ ДЖИ ЕФ

Освен ландшафтните решения, архитектите на проекта са се доверили на ВИ ДЖИ ЕФ за хидроизолационните мембрани, производство на General Membrane – Италия за осигуряване на качествена хидроизолация в основи и покриви, и регулируемите подпори за екстериорен двоен под на Eterno Ivica – Италия.

ВИ ДЖИ ЕФ притежава капацитета да се справя с предизвикателства, изискващи решения, свързани с ландшафтно проектиране, което да повиши естетическата стойност и устойчиво строителство.

Благодарност на архитектите, че са доверили този толкова значим проект на специалистите от ВИ ДЖИ ЕФ!
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *