Фасадната топлоизолация – една гореща тема

г. Автор
Фасадна топлоизолация

Топлоизолацията на фасадата е най-ефективният начин за повишаване на цялостната енергийна ефективност на сградата, намаляване на топлинните загуби и съответно на финансови разходи, но има и редица други предимства.

Професионално монтираната топлоизолационна система увеличава стойността на вашия дом, подобрява микроклимата в помещенията, защитава сградата конструктивно и др. Модерните топлоизолационни системи предлагат множество възможности за декоративен финиш и да създадат атрактивна визия.

Знаете ли, че минимум 75% от изразходваната енергия в едно домакинство се използва за отопление? 

Топлинните загуби не са имагинерни, те имат своите конкретни финансови измерения. Именно за това на нея е добре да се гледа като на инвестиция, която се изплаща във времето.

Инвестирайки в дома си е добре да знаем каква ще е неговата стойност утре, от гледна точка на енергийно потребление, например при коефициент на топлопреминаване U≤0.35 W/ m2K.

А какво всъщност означава 0.35 W/m2K? Кликнете на снимката за повече детайли.

Фасадна топлоизолация

Когато санирате жилището си вие не пестите само средства за отопление и охлаждане, но и опазвате околната среда. Намалява се въглеродния отпечатък, вредните емисии на парниковите газове, намаляват се използваните природни ресурси като вода и дървесина за отопление и охлаждане.

Цялостната топлоизолационна система предоставя защита на самата конструкция на сградата и намалява температурните колебания по стените, дължащи се на времето и сезона. Мазилката трябва да е термопластична, за да може да поеме разликите на температурните амплитуди и да не позволи напукване на повърхността. 

Кликнете на снимката и вижте кои са важните фактори, които определят качеството на мазилките и за които да следите.

фасадна топлоизолатцияКогато говорим за качество на една фасадна конструкция (в частност външна топлоизолация), един от важните елементи , които могат да придадат  разликата е топлоизолационния материал.

За да се постигне максимална ефективност препоръчваме да използвате експандиран полистирол DALMATINA. Комбинация от бели перли и графитни перли, която се отличава с превъзходната топлоизолация на графитните плочи с термодинамичните предимства на белите полистиренови плочи, предлагайки безброй предимства в сравнение със стандартните топлоизолационни плочи – обикновен EPS или вата.

  • По-висока ефективност на изолация0,0329 W/m2K;
  • Пожароустойчивост (C-s3,d0 съгласно SR EN 13 501-1:2007);
  • Безопасно приложение;
  • Точни размери.

фасадна топлоизолатция

Инвестицията в доказани продукти и качествен монтаж са гаранция за устойчив резултат. Свържете се с търговските представители на Caparol за безплатна консултация.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *