Фина мазилка вместо боя – ползите за интериора

г. Автор
marisan

Домът е мястото, където прекарваме най-съкровените мигове, създаваме спомени и планираме бъдещето. Стремим се да го превърнем в онова пространство, което ни кара да се чувстваме спокойни и защитени. Системно полагаме грижи за поддържане на естетическото му излъчване и съхранението на здравословния климат в него. Не пестим време и усилия в това начинание, защото знаем, че това е инвестиция, която си струва.

Но какво по-хубаво, ако за миг оставим настрана всички тези грижи за дома и се насладим на всичко онова, което се случва в него? Да забравим за следите в помещенията от играта с нашите деца, петната по стените от допира с тях, загубата на цвят и липсата на свежест в коридора, следите от влага в ъглите и тавана. Всичко това е възможно и отговорът не се крие в почистващите препарати, четката, ръкавиците и поредното боядисване на стените.

Ключът към красотата и дълготрайността на интериорните покрития се крие в три основни характеристики – здравина, нежност и устойчивост на покритието. Именно тези качества обезпечават красивия дизайн, комфортния климат и експлоатационната надеждност на помещенията в дома. Съчетавайки всичко това, фината силикатна мазилка с антична структура – ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE се утвърждава като идеално решение за целите на различни интериорни проекти – от употребата им в домашната баня, коридор или кухня, до оформяне на стени и тавани в офис сгради, хотели, обществени сгради, както и силно натоварени помещения като конферентни зали, ресторанти, spa и wellness центрове и др.

Стените обхващат 70% от полезрението ни – нека ги направим изящни
marisan

Цветовете създават първоначалното внушение на помещението. Но разковничето се крие в детайлите. Именно това е предимството, което ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE предоставя. Фината драскана структура от едва 0.8 мм гарантира постигане на покритие с особено ефирно и нежно излъчване. Детайлните повърхности с антична структура, постигани с продукта, са перфектен отговор на актуалните тенденции в интериорния дизайн. Аристократичното излъчване на повърхностите с антична структура засилва акцента на помещението, измествайки фокуса върху стените и тяхното внушение.

От най-застрашени към най-защитени – как да запазим облика на стените

Стените са тези площи, които са изложени на най-сериозни и разнородни агресори в интериора. Избледняване на цветовете, възникване на петна, случайни удари, механичен натиск, засилен човекопоток, отлющване и нарушаване на покритието, влага, мухъл и микроорганизми – всички те чувствително застрашават експлоатационното качество на помещенията.
Устойчивостта на подобен тип рискове, присъща за фино структурираните мазилки, ги налага като все по-предпочитано решение за изпълнение на интериорни площи, в сравнение с традиционни покрития като боите. Нуждата от периодично освежаване, възникването на микропукнатини, обезцветяване или петна, както и ред други особености, характерни за боядисаните интериорни площи, са неприсъщи за финишното покритие, получено с ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE. Сравнението между стените, оформени с двата типа покрития накланят везните изцяло в полза на античната мазилка благодарение на нейните неоспорими преимущества – естетическа красота, универсално приложение, лесна поддръжка, дълготрайност и стабилност на финишния слой.

Въпреки фиността на покритието, образувано от ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE, основна негова характеристика се явява изключителната му здравина и устойчивост на механични влияния и постоянна влага. Изградено на база калиево водно стъкло, то се свързва с основата и по химичен път, като здравината на образуваната връзка практически изкоренява риска от напукване или отлющване на финишния слой. Това го прави перфектно решение за силно натоварени и постоянно оживени помещения.

Съхраняването на перфектната интериорна визия и комфортния климат в помещенията се подпомага от високата паропропусливост и резистентността на мазилката към агресивното действие на постоянната влага, изпаренията и съпътстващата ги, благоприятна за образуване на мухъл и вредни микроорганизми, среда. Това налага ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE като универсално решение за стените в банята и други влажни помещения, предоставяйки иновативни възможности за дизайн и дълготрайно експлоатационно качество.

Цветовете като начин да изразиш себе си
marisan
Финалните щрихи за хармонично изпълнение на интериора в дома се крият в безграничните цветови възможности за тониране на ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE. Детайлното излъчване в комбинация с умелия подбор на подходящ цвят измежду над 2000 възможности, могат коренно да преобразят всяко едно помещение, придавайки му индивидуален стил и красива изразителност.

Дълготрайната свежест на покритието се подпомага от възможността за мокро миене. Бързото и лесно почистване не вреди по никакъв начин на финишното покритие и неговото цветово излъчване. По този начин следите от експлоатацията на помещението могат да бъдат заличени мигновено.

Изключително финото и детайлно покритие, в комбинация с дълготрайната здравина и безграничните възможности за цветово оформление, които работата с ТЕРМОФЛЕКС® ANTIQUE гарантира, превръщат продукта в ефективно решение за удължаване експлоатационния период на интериорните помещения и съхранението на техния уникален стил.

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния блог. 


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *