Красива и устойчива фасада за дълги години от Сараrol

г. Автор
фасадни системи Caparol

Фасадата е лицето на всяка сграда. Независимо дали сте избрали фасадна боя или декоративна техника за финишен слой, освен да направят фасадата ви красива и уникална, фасадните продукти имат и по-важна задача – да защитават конструкцията на сградата от неблагоприятните атмосферни влияния.

Caparol работи интензивно от десетилетия и непрекъснато оптимизира своите фасадни системи и продукти, за да отговори на нарастващите изисквания.

Фасадата е подложена на небагоприятни атмосферни влияния в резултат, на което цветът може да избледнее, да се образува мухъл или пък да се наруши конструкцията в следствие на удари (механични или от силна градушка).

За да се радвате на здрава фасада, в желания цвят дълги години специалистите от Сараrol препоръчват да използвате следните продукти:фасадни системиCarbon FassadenPutz е декоративна мазилка от ново поколение, подсилена с карбонови нишки.  С много ниска водопоглъщаемост и с висока пропускливост на водни пари. Съставките с фото-каталитичното действие на Carbon Fassadenputz осигуряват на продукта самопочистващо действие и защита от замърсяване.фасадни системи
ThermoSan NQG е фасадна мазилка с технология нано-кварцова решетка.

Отличителните характеристики на ThermoSan NQG са:

  • Нисък разход;
  • Висока пропускливост на водна пара;
  • Висока устойчивост на UV лъчи;
  • Висока устойчивост на атмосферни влияния, водонепропусклива;
  • Устойчива на образуване на гъбички и водорасли.

Вижте пълната гама фасадни мазилки.

Фасадната боя се използва, както при изграждане на нови сгради, така и при реконструкция на стари. Ако фасадата ви има нужда от реновиране може да се пребоядиса и да се обнови изцяло.

Преди да боядисате е добре да проверите дали самата основа (мазилката) не е компрометирана. Ако няма структурни забележки е необходимо да махнете стария слой боя, да грундирате и фасадата е готова за новия цвят.

фасадни системи

За да запазите фасадата си чиста и с красив плътен цвят Caparol препоръчва да използвате:

фасадни системиCarbosil FassadenFarbe  е фасадна боя на базата на силиконова смола, подсилена с карбонови нишки. Carbosil FassadenFarbe обединява предимствата на дисперсионните бои с тези на силикатните. Тези свойства правят Carbosil FassadenFarbe перфектния избор при реновиране на стари сгради и на мазилки на варова основа.

Отличителните характеристики на Carbosil FassadenFarbe са:

  • Пропусклива на водни пари;
  • Устойчива на действието на агресивните замърсяващи фактори от въздуха;
  • Съдържа специални пигменти с фото-каталитичен ефект.

ThermoSan NQG е фасадна боя, която комбинира кварцовите наночастици и силиконови смоли. Образува се триизмерна кварцова решетка, която не позволява захващане на органични частици по повърхността. Това предотвратява зацапване или образуване на мухъл и плесен по фасадата. Специалната комбинация от свързващи вещества образува хидрофобно покритие на фасадата, което позволява висока пропускливост на водните пари.фасадни системиMuresko CoolProtect е специална фасадна боя с висок коефициент на отразяване на слънчевите лъчи TSR*. Все по-предпочитани стават тъмните фасади. Ако и вие сте избрали тъмен цветови нюанс за фасадата си, с Muresko CoolProtect ще избегнете нагряването на повърхността.

Вижте пълната гама фасадни бои.

Фасадите не са просто оптични елементи. Преди всичко те служат като защита срещу замръзване, топлина, вятър, дъжд и следователно самите те също се нуждаят от защита. Caparol е наясно с високите изисквания и предлага системни решения, които защитават фасадите и също така ги превръщат в истински цветни шедьоври.

За консултация може да се свържете с търговските представители на Caparol или да посетите шоурума им. Последвайте ги и във Facebook,  за да сте сред първите научили новостите около бранда.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *