Геоклетъчни системи за стабилизиране на основи и ерозионен контрол от ВИ ДЖИ ЕФ

г. Автор
VGF

Геоклетъчните системи намират приложение при решаването на широк кръг от проблеми за изграждане на граждански и инфраструктурни проекти. Благодарение на своята структура, те успешно се прилагат при различни решения, като усилване на основи под пътни насипи, изграждане на временни пътища, облицовки на канали и изкуствени езера, ерозионен контрол и оформяне на геопластики, архитектурни елементи, като зелени покриви и други.

Произведени от полиетилен висока плътност, лентите се свързват помежду си с ултразвукови заварки, гарантиращи устойчивост на системата, допълнено от тяхната специална перфорация и текстуриране. В разпънато състояние геоклетъчната система наподобява пчелна пита. Комбинацията от седем различни височини и размери на отделните клетки спомага за широкомащабното им приложение и правят възможно комбинирането им за намиране на най-ефективно решение – техническо и ценово. Допълнително преимущество е бързият им и лесен монтаж. 

В зависимост от решението, геоклетъчните системи могат да бъдат запълнени с различни по вид инертни материали (пясък, чакъл, хумус) или бетон за изпълнение на облицовки при канали и водоеми.

VGF

Приложена за усилване на основи на пътни насипи и временни пътища, геоклетъчната система спомага за увеличаване на носимоспособността на основата, като преразпределя натоварванията от момента на монтажа и позволява преминаване на тежка механизация. В тези случаи, геоклетъчната система работи в комбинация с технически полипропиленов нетъкан иглонабит геотекстил.

VJF

За изграждане на облицовка на канали и изкуствени езера, системата позволява безпробивен монтаж над водоплътна мембрана, като запълнителя може да бъде както бетон, така и инертен материал (пясък или чакъл)  при оформяне на био езера.

VJF

Геоклетъчните системи са особено подходящи при решаването на проблеми, свързани с ерозионен контрол и предотвратяване образуването на оврази по дължина на откоса от повърхностни води, както и при откоси с по-бедни почви за задържане на хумусен пласт, позволяващ развитие на растителност.

VJF
VJF

ВИ ДЖИ ЕФ притежава 25 годишен опит в предоставяне на решения и реализацията на проекти, свързани с прилагане на геосинтетични материали в инфраструктурни проекти и обекти от гражданското строителство. Допълнителна информация за системните решения, с които работят, може да получите в офисите им в София, Пловдив, Бургас, Варна или на сайта www.vjf.bg.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *