„Гранитекс – ИВ“ – доказано качество и професионализъм

г. Автор
„Гранитекс – ИВ“

Последният реализиран проект с окачена фсада от „Врачански варовик“, тип „Крема Екстра“ в кв. „Лозенец“ е обект „Secret Gardens”.

„Secret Gardens” е проект, който се отличава с модерна визия, съчетаваща окачена фасада от естествен камък и стъкло.

Сградата е създадена за хора, които имат отношение и високи изисквания към средата, в която живеят. Разположена в най-аристократичната и зелена част на стария „Лозенец“, тя съчетава изконните принципи за екологосъобразен живот с последните иновации, технологии и материали от бъдещето.

„Гранитекс – ИВ“

Вдъхновени от природата, „Secret Gardens“ се различава и откроява със своите градини, разкриващи една нетипична за града зелена среда.

За този тип обекти се използва шлайфан варовик с различна дебелина, като за основните участъци е използван камък се с дебелина 3 см. За да се подчертае функционалността и лукса на комплекса, акцентира при изпълнението на различни детайли от фасадата, сред които са терасите и зоната около прозорците, където е използван масивен камък с дебелина до 8 см.

„Гранитекс – ИВ“

Максималният комфорт на нашите клиенти е изключително важен. За максимална звукоизолация между отделните апартаменти, както и към общите части на сградата, изграждаме тухлени стени с пакет 35 см, а стените са изпълнени по детайл с комбинация от два 12-сантиметрови тухлени блока.

Въздействие на проекта за промяна на околното пространство

Преди реализацията на инвестиционното намерение на място са заварени две стари, изоставени и необитаеми производствени сгради, контрастиращи с новата визия за развитие на района, а именно – преход от индустриална към зона за жилищно обитаване.

„Гранитекс – ИВ“

С изпълнението на проекта старите здания са премахнати и на тяхно място е ситуирана нова сграда с модерен и емблематичен облик. В границите на имота е реализирана живописна паркова среда, включваща запазените ценни дървесни видове и добавени нови. Изградена е поливна система, захранваща се изцяло от дъждовните води.

Паркоместата, необходими за новите жилищни и обществени единици, са изцяло обезпечени в рамките на имота. Градоустройственото ситуиране, обемно пространственото и фасадно решение на сградата се вписват органично в хармония със силуета на квартала – „Стария Лозенец“. Инвестицията за „Secret Gardens“ си струва, защото е за поколения напред. Затова строим без компромис и се гордеем с всеки сантиметър от нашия проект.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *