Грундовете на Кнауф – основен елемент за всяка повърхност

г. Автор
Бранш: Грундове
грунд

Всяка стена, преди да придобие красив, свеж вид, има нужда от подготовка, ако искате да получите перфектен външен вид, здравина и устойчивост.

Как да получим перфектната повърхност?

Перфектната повърхност е здрава, издръжлива и устойчива на времето. В допълнение към почистването за отстраняване на следи от прах и други вещества е много важно да се изследва естеството на повърхността, за да се види и подготви подходящият грунд, преди да се нанесат мазилките или други материали.
Грундът е предварително покритие, изключително важен и свързващ компонент между отделните слоеве и различни материали. На практика всички повърхности се нуждаят от грундиращ слой.

Защо да грундирате основата?

Върху всяка различна повърхност грундът има определена роля за нейното подобряване. Подготовката на основата е от изключително важно значение, тъй като грундиращите смеси уеднаквяват хигроскопичността преди полагане на мазилка или други материали.

Кнауф България  предлага отделни грундове за всяка различна основа, както и цялостна система от продукти за цялостната обработка на повърхността. Получавате една оптимална комбинация, която гарантира дълготрайност, устойчивост и здравина на последния завършващ слой.

грунд

Контактен грунд за гипсови мазилки върху бетон – Knauf Betokontakt

грунд
грунд

Разходна норма: 225 g/m²
Опаковка: 20 kg, 5 kg, 1 kg

Създаден преди повече от 50 години Knauf Betokontakt е готов за употреба контактен грунд за гипсови мазилки върху бетон и слабо попиващи повърхности. Пигментиран е в розово на базата на алкално устойчива синтетична смола с кварцов пясък.

Нанася се на закрито върху:

• монолитен бетон и готови бетонни панели;
• бетонни тавани от отделни строителни елементи;
• EPS и XPS изолационни материали;
• други плътни, непопиващи повърхности, като адхезионни мостове
съгласно DIN 18550.

Контактен грунд за силнопопиващи повърхности – Knauf Grundiermittel

 грунд

Разходна норма: 100 g/m² неразреден
Опаковка: 15 kg

грундKnauf Grundiermittel е дисперсия на база изкуствена смола с висока устойчивост на химически разтвори. Продуктът се използва във вътрешни помещения като основа върху силно абсорбиращи повърхности, като газобетон и тухли. Грундът е концентрат и се разрежда до 1:4 с вода за тухли и до 1:5 с вода за газобетон.

Прилага се преди нанасяне на мазилката за предотвратяване на риска от т.нар. „прегаряне на мазилката“ и за да подобри адхезията на основата.

Грунд преди шпакловане и полагане на лепила за керамични плочки – Knauf Finish Grund

грунд

грунд
Разходна норма:
100-150 ml/m²

Опаковка: 5 kg

Грунд за укрепване на основата и регулиране на хигроскопичността, подходящ за нанасяне върху тухли преди полагане на гипсови мазилки. За полагане върху гипсови мазилки преди финишна шпакловка. Основа за полагане на лепила за керамични плочки. Готов е за употреба.

грунд
За повече информация и безплатна консултация се свържете с нас на тел.:0700 300 03 или ни посетете на www.knauf.bg.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *