Хибридна PV система с дистанционно управление – иновативно, енергоефективно и удобно решение за еднофамилни жилища

2г. Автор
vjf

Фотоволтаичните системи от хибриден тип представляват комбинация от възможностите на автономната Grid OFF и свързаната към мрежата Grid ON системи. Системата успява видимо да редуцира разходите за потребление на електроенергия. 

vjf

Един такъв проект, проектиран и реализиран от ВИ ДЖИ ЕФ Инженеринг, е именно хибридна фотоволтаична система Hybrid PV на еднофамилно жилище в гр. София.

vjf

Системата включва следните основни компоненти – поликристални фотоволтаични модули, инвертори, акумулаторна група и софтуер, който ръководи цялостното ѝ функциониране при определени параметри на техническите компоненти и зададени от инвеститора специфични изисквания.

Изпълнените мощности са както следва: 25 ΚW фотоволтаична мощност, 25 ΚW мрежов инвертор, 3 Χ 10 KVΑ хибридни инвертори и 24 батерии тип OPz със 2000 Аh-C 120.

Инверторите са един мрежов и три хибридни в комбинация, които образуват трифазна система.

Трите табла включват две за променливо токово захранване и едно за постоянно токово захранване с апаратура, която защитава цялата електроника.

vjf

Colour модула осъществява визуализация на системата и предава към електрониката предварителните настройки, осъществява комуникацията между всички електронни компоненти.

vjf

Системата е лесна и удобна за управление, благодарение на пълната визуализация на енергийните потоци, възможността за дистанционно наблюдение на нивото на разряд на акумулаторите, а при необходимост – дистанционно настройване и нанасяне на корекции на инверторите през компютър или приложение на телефон.

Производството на електроенергия не се повлиява от отпадането на някой от комонентите на фотоволтаичната част и захранването към консуматора не спира. Работи паралелно със захранващата мрежа, като основната ѝ мощност се отдава към основния консуматор, в случая къща, но при отпадане на напрежението, има отделена резервирана мощност, която захранва определени консуматори, избрани от инвеститора.

При производството на по-голямо количество електроенергия от консумираната, тя се използва за заряд на акумулаторната група. По този начин системата успешно изпълнява и функция на UPS при изискване на непрекъснатост на захранването за определени консуматори.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

2 thoughts on “Хибридна PV система с дистанционно управление – иновативно, енергоефективно и удобно решение за еднофамилни жилища

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *