Хибридни стени Кнауф

г. Автор
Хибридни стени Кnauf

Един от често срещаните въпроси по отношение на повишаване комфорта на обитаване е звукоизолацията в сградите.

Чуваме ли съседа си често? Почиваме ли достатъчно ефективно, когато сме на почивка и не можем да заспим от шума, който се вдига от останалите гости на хотела? Искаме ли децата ни да са максимално концентрирани в училище и да не се разсейват от страничните звуци навън или по коридорите?

Шумът влияе не само на комфорта, но и на здравето ни. Вредата от него се превръща в една от основните характеристики на модерния живот. Атакува почти всички органи и системи на човешкия организъм. Води до раздразнение, лошо влияние върху работоспособността има физиологично въздействие и влияние върху съня (из „Система за мониторинг на шума“ на Министерството на Здравеопазването).

Посредством ефективни решения за сухо строителство, които Кнауф предлага, моделирането на звуковата среда може да бъде под наш контрол. Така наречените хибридни системи за преградни стени, които представляват единична конструкция от щендерни профили и двуслойна облицовка от гипсфазерни и гипскартонени плоскости с дебелини от х 12,5 mm и минерална вата по средата, решават проблема с шума. Защото са разработени за тази цел и са изпитани в акредитирани лаборатории хибридните стени Кнауф не само, че осигуряват желаната звукоизолация, но и гарантират сигурност с изпитана пожароустойчивост за 90 и 120 минути. Освен, това благодарение на гипсфазера те имат висока здравина, която се изразява в големи конзолни товари, в по-голяма допустима височина и по-голяма устойчивост на трафик на хора. В същото време имат конкурентна цена спрямо стени с аналогични параметри и монтажът им е значително по-бързо, поради липса на мокри процеси.

Хибридни стени Кnauf
Детайл на хибридна стена

Предимства на системи за сухо строителство Кнауф

Хибридни стени Кnauf


– звукоизолация;
– свобода на дизайна;
– благоприятен климат в помещението;
– оформяне на помещението;
– бърз монтаж;
– малка дебелина на стените.

Тогава, когато звукоизолацията е от значение в една сграда, системите за стени Кнауф имат предимство пред останалите. При смяна на вида плоскост в облицовката могат да се получат допълни dB, без да се променя дебелината на стената. Например гипсфазерната плоскост в хибридната облицовка може да бъде Vidiwall (обикновен гипсфазер) или Vidiphonic – специално разработена плоча с висока плътност за покриване на високи изисквания за звукоизолация. Докато при стени с еднородна структура, като напр. зидария, изградена от керамични блокове, газобетон или монолитен стоманобетон, за да се получат допълнителни dB е необходимо да се увеличи масата на m² и съответно това да промени дебелината на стената, което от своя страна да намали използваемото пространство в помещението.

Някои примерни референтни обекти, изпълнени с хибридни стени Кнауф са: комплекс Garitage Park – София, InterContinental Sofia, Jägerhof хотел – гр.Пловдив, хотел България – гр.Бургас, Детска градина в кв. Световрачене, София, жилищна сграда Foro Buonaparte- Милано, Италия, хотел Imperiale- Милано, Италия.

Хибридни стени Кnauf

Garitage Park-София с изпълнени хибридни стени Кнауф
Хибридни стени Кnauf
Жилищна сграда Foro Buonaparte – Милано с изпълнени хибридни стени Кнауф
Хибридни стени Кnauf

Хотел Imperiale- Милано с изпълнени хибридни стени Кнауф

Още за сухото строителство с Кнауф може да научите в секция Полезно на сайта на Кнауф България или да се свържете с нас за безплатна консултация със специалист на информационен център – 0700 300 03.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *