ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF – професионална хидроизолационна защита за плоски и наклонени покриви

г. Автор
hidro-roof-marisan-stroiteli

Хидроизолационната защита на сградите от негативното въздействие на водата стои на преден план от множество десетилетия насам. Макар значителното развитие на строителната индустрия в последните години и в частност периода между 1990 и 2010, когато на преден план излизат интегрираните хидроизолационни системи, и до днес, сградите и съоръженията продължават да търпят сериозни проблеми, възникващи вследствие на проникнала влага в конструкцията. Това се дължи от части на факта, че старото строителство от преди години не е разполагало с толкова адекватни и ефективни средства, за да осигури последващата превенция на този проблем за толкова дълъг период от време. Именно поради това, днес често се изправяме пред нуждата да ремонтираме или да изпълним изцяло хидроизолационното покритие на дадена сграда, с цел да съхраним нейната конструкция напред във времето.
 
Всичко това важи с най-голяма сила за покривните площи на сградите, които обитаваме. Без значение дали става въпрос за плоските покриви на старите панелни или тухлени сгради, или красивите тераси и наклонени покриви, типични за новото строителство, нуждата от осигуряването на ефективна защита срещу агресивното въздействие на водата продължава да стои на преден план.

Нуждата от ефективно хидроизолиране при плоски, наклонени покриви и тераси

Покривните площи и в частност терасите, са едни от най-натоварените участъци от конструкцията на дадена сграда. Агресивните външни влияния, на които са подложени, често могат да се окажат крайъгълен камък в защитата на помещенията, намиращи се под тях, в случай, че хидроизолационното покритие е изпълнено неправилно или с неподходящи материали. Именно поради тази причина, често ставаме свидетели на течове в тавански помещения, образуване на мухъл, структурно отслабване на отделни елементи от сградата, отлющвания на финишни покрития, възникване на пукнатини и ред други сериозни последици, възникващи вследствие на недобрата защита на покривните площи.

Проблемите, последващи недобре изолираните покривни площи са разнородни и особено много на брой. Има обаче едно общовалидно правилно за всички тях – без значение какъв точно е проблемът, последствията за сградата и обитаващите я са особено сериозни.
marisan
Именно поради тези причини, преждевременният ремонт и защита на старите сгради от влага, както и изпълнението на сградите ново строителство с премиум хидроизолационни решения е от особена важност. Подсигуряването на адекватен и дълготраен щит срещу водата и негативното въздействие на влагата е единствената сигурна гаранция за спокойната и комфортна експлоатация на една сграда.

ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF – новото премиум решение на българския пазар

hidro-roof-marisan-4Новото попълнение в портфолиото от течни хидроизолационни решения на МАРИСАН представлява хибридна паста, изградена на база синтетични смоли. Тя се характеризира със своята особена еластичност и дълготрайна устойчивост на UV-лъчи. Полагането на ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF е перфектното решение за тераси, плоски и наклонени покриви, тъй като гарантира формирането на гладък, непроницаем хидроизолационен филм, способен да устоява на постоянното агресивно влияние на водата и слънчевите лъчения.

ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF гарантира професионалното решение на множество проблеми, типични за защитата на плоските и наклонени покривни конструкции от влага. Работата с продукта е сигурна възможност за гарантиране на следните възлови хидроизолационни свойства и функции:

• Изкореняване риска от възникване на течове, влага и мухъл в помещенията с ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF

Течовете в таванските и помещенията в съседство се дължат на тоталната липса или на некачествено изпълнена хидроизолация. След изсъхване, ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF осигурява образуването на гладък филм, плътно покриващ всички капилярни напуквания и гарантиращ пълна защита от проникване на вода и влага. Нанесеното хидроизолационно покритие устоява успешно и на негативното влияние от наличието на застояла вода.
hidro-roof-marisan
Това е от особено значение, тъй като дори и дренажната система на покрива да не работи достатъчно ефективно, образуваният от ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF, хидроизолационен филм, ще изкорени риска от проникване на влага и последващите от нея, негативни последици.

• Висока еластичност и устойчивост на неблагоприятни атмосферни условия

Хибридното, високо еластично хидроизолационно покритие, образувано от ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF, е гаранция за дълготрайната експлоатационна надеждност на покривните площи. Професионалната формула на продукта го прави неподатлив на екстремни температурни изменения (от -30ºC до +80ºC), типични за покривните площи. Именно тези агресивни атмосферни условия често се явяват непреодолим тест за някои хидроизолационни системи. Благодарение на изпитаните си свойства, ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF се препоръчва още и за хидроизолиране на навеси, козирки, веранди и др., както и за защита на климатични въздуховоди, вентилационни елементи, капандури и др. от проникване на вода и влага.

• Високо светлоотражение и чувствително редуциране на температурата в подпокривните помещения

Освен професионалните хидроизолационни свойства, ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF притежава и качеството да отразява до 88% от слънчевите лъчи, попаднали по повърхността на защитния филм. Благодарение на това, нагряването на повърхността се редуцира значително – с близо 40%, а температурата в подпокривното помещение намалява с до 5ºC. Това води до сериозна икономия на топлинна енергия за охлаждане на помещенията през горещите летни месеци. Наред с всичко това, работата с ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF има значителен еко-съобразен ефект. Благодарение на значителното редуциране на емисиите CO2, излъчвани в атмосферата, се подсигурява и елиминирането на т. нар. „urban heat island“ (явление, типично за градската среда, при което урбанистичните зони са с далеч по-висока температура, в сравнение с извънградските такива, дължащо се на човешката дейност).

• Особено широко приложение и лесно нанасяне

ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF е приложим върху всякакви видове минерални повърхности като например бетон, цимент, метал, както и върху и калциево-сулфатни основи. Хибридната хидроизолационна паста гарантира перфектно поведение и при директно приложение върху керамични облицовки, естествен камък и дърво. Продуктът е подходящ дори и за ремонт и защита на стари полиуретанови хидроизолации и минерални битумни мембрани с посипка като при тях, основата трябва да бъде предварително загрята до 20ºC. След полагане, хибридната паста гарантира значителното забавяне на тяхното стареене. Благодарение на термо защитата, която хидроизолационния слой осигурява, се гарантира предотвратяването на риска от изтичане на разтопен битум от мембраната, вследствие на високите температури.

Тиксотропният вискозитет на продукта позволява бързото сгъстяване на пастата до еластична и водоустойчива мембрана с екстремна здравина. Това позволява лесното нанасяне с маламашка, четка или валяк върху повърхности с всякаква форма – от хоризонтални, вертикални и наклонени, до основи със сложна геометрия. След полагане, хидроизолационното покритие изсъхва бързо и без да лепне.

• Дълготрайна експлоатационна надеждност и продължителна защита от влага

Освен преодоляването на пукнатини в основата с размери до 2 мм, високата еластичност на продукта служи като гаранция за неговата изпитана резистентност срещу възникващи вибрации и структурни напрежения в основата. Именно благодарение на разтегливостта на мембраната, хидроизолационния слой остава здрав и стабилен за дълъг период от време. Слоят постиган с ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF е устойчив и на умерен пешеходен трафик, което допълнително допринася за перфектното му поведение при приложение върху тераси и плоски покриви. Благодарение на значителната устойчивост на замърсяване и наслояване на механични частици от външната среда, хидроизолационният филм запазва искрящо белия си цвят за особено дълъг период от време.

Ефективно решение за всеки покрив

Работата с ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF гарантира перфектната, дълготрайна защита на плоските и наклонени покриви, както и на тези със сложна геометрия. Професионалните свойства на хибридната хидроизолационна паста подсигуряват сигурното стопиране на влагата, както и устойчивост на екстремни атмосферни влияния, съхранявайки защитния филм напред във времето. Без значение дали става въпрос за ремонт на стари битумни хидроизолации или първичната защита на покривни площи, ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF се явява перфектното решение с безкомпромисно действие.

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния блог.

ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF – новото премиум решение на българския пазар

Изкореняване риска от възникване на течове, влага и мухъл в помещенията с ХИДРОЗОЛ® HYDRO ROOF
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *