Hörmann достави врати и товаро-разтоварна техника за нов логистичен център

г. Автор
Бранш: Врати
hormann
Компания Hörmann достави врати и товаро-разтоварна техника за новия административен и логистичен център на In-Time Transport GmbH. При проектирането беше обърнато внимание преди всичко на устойчивото и естетично строителство. В резултат на това и вратите на Hörmann се интегрираха хармонично в забележително оформената фасада на логистичния център.

In-Time Transport GmbH изгради нов логистичен и административен център в Бухолц с 40000 палетни пространства като заложи на естетиката и устойчивостта. Hörmann достави вратите и товаро-разтоварната техника за новопостроената логистична сграда, която се отличава с усъвършенствана концепция за противопожарна защита.

Всичко друго, но не и стандартното

Откритата през април 2019 г. логистична и административна локация на In-Time Transport GmbH контрастира с естетиката си на фона на останалите сгради със стопанско предназначение. Особено добро впечатление правят озеленените площи до рампите, поляните с диви цветя около логистичната сграда, както и боядисаните в единадесет цвята 14000 алуминиеви панела на фасадата. „Не искахме да поставяме една сива кутия в красивия ландшафт“, подчертава Андре Бергер, който в In-Time отговаря за управлението на качеството и връзките с обществеността.

hormann
За връзката между халето и камиона в логистичния център In-Time Goldbeck избра хидравлични товаро-разтоварни рампи с подаващ механизъм от типа HTL 2 на Hörmann. Те позволяват точно до сантиметър изваждане на подаващия механизъм на товаро-разтоварната рампа в зависимост от типа превозно средство.

Естетиката и качеството бяха от решаващо значение също и при избора на вратите и товаро-разтоварната техника. Затова определеният от In-Time главен изпълнител  Goldbeck Nord GmbH се спря на продуктите на Hörmann. Строителното предприятие планира и проектира изцяло сградата. „27-те индустриални секционни врати от типа SPU F42 в цвят антрацитно сиво се вписват хармонично в цялостната картина“, потвърждава ръководителят на проекта Кай Хера. Вратите са оборудвани с електрическо валово задвижване тип WA 400 в патентован модел за монтаж с фланци. В този вариант задвижванията се монтират лесно към пружинния вал и се нуждаят от значително по-малък страничен ограничител в сравнение с решенията за щепселно присъединяване на други производители.

hormann
В обособените в халетата зони с високи тавани индустриалните секционни врати на Hörmann се направляват вертикално посредством вертикално окачване (вид окачване V), така че се издигат нагоре, пестейки много място.

В обособените в халетата зони с високи тавани индустриалните секционни врати се направляват вертикално посредством вертикално окачване (вид окачване V) и следователно се издигат нагоре, пестейки много място. Вратите са изготвени от двустенни стоманени ламели с дебелина 42 mm. Те са запълнени с полиуретанова пяна и осигуряват много добра топлоизолация. Стандартно използваното при прозрачните плексигласи остъкление Duratec е изключително устойчиво на надраскване и осигурява прозрачност и навлизане на естествена светлина в сградата. Предлаганото единствено от Hörmann покритие защитава трайно остъкленията от следи при почистване и драскотини.

hormann
В случай на пожар десет от индустриалните секционните врати Hörmann функционират като отвори за извеждане, които в комбинация с отворени покривни куполи за осветление осигуряват бързо отвеждане на дима.

Отваряне отвън

В случай на пожар десет от секционните врати Hörmann функционират като така наречените отвори за извеждане, които в комбинация с отворени покривни куполи за осветление осигуряват бързо отвеждане на дима. За тази цел вратите могат да се отварят и отвън. Необходимите за целта ключове са вградени в системата за заключване и са на разположение на пожарната. Вратите са част от обширна концепция за противопожарна защита, благодарение на която сградата е подходяща също за складиране на опасни товари.

hormann
Монтираните в логистичния център In-Time бързо движещи се врати Hörmann служат за затваряне на склада за чай. Благодарение на изключително бързото им отваряне и затваряне вратите предотвратяват разпространяването на аромата в съседните зони на халето. Също така тяхната висока скорост на отваряне спомага за безпрепятственото протичане на работния процес.

Спазен график

За Goldbeck това не е първият съвместен проект с Hörmann, така че строителният предприемач вече разполага с дългогодишен опит с доставчика на врати и товаро-разтоварна техника: „Hörmann ни впечатлява не само с навременна доставка на строителната площадка, но също и с отлична професионална подкрепа по време и след строителната фаза“, констатира Кай Хера. Това беше затвърдено и при реализацията на логистичния център In-Time. Като пример строителният инженер посочва особеностите при четири секционни врати: „За разлика от ситуацията при останалите 20 товарни рампи, четири от вратите не трябваше да достигат до пода пред халето. При тях вратите се затварят върху изолационни плочи под товаро-разтоварните рампи, за да се осигури възможност за навлизане отдолу при определени типове камиони“, спомня си Хера.

hormann
Стандартно използваното при плексигласите остъкление Duratec на индустриалните секционни врати Hörmann е изключително устойчиво на надраскване и осигурява прозрачност и навлизане на естествена светлина в сградата.

За връзката между халето и камиона Goldbeck избра 24 хидравлични товаро-разтоварни рампи с подаващ механизъм от типа HTL 2 на Hörmann. Конструкцията с навлизащи една в друга рамгреди на платформата и подаващия механизъм, както и страничните направляващи профили, гарантират равномерно и надеждно направляване на товаро-разтоварната рампа. Подаващият механизъм с дължина 1000 mm може да се изважда и прибира с точност до сантиметър с помощта на отделни командни бутони и по този начин да се разположи прецизно и контролирано върху товарната платформа на камиона. Това позволява нагаждане на товаро-разтоварните рампи към най-различни превозни средства. Маркировките върху подаващия механизъм винаги указват минималната и максималната дълбочина на навлизане на опората на товаро-разтоварната рампа, което осигурява увереност на служителите по всяко време.

Бързо приети

Всяко управление разполага с графични и обяснителни инструкции за лесно и интуитивно обслужване на вратите и товаро-разтоварните рампи. „Това доведе до бързо приемане на вратите и товаро-разтоварната техника Hörmann от нашите служители и е изключително важен аспект в логистичното ежедневие“, споделя Бергер.

hormann
Бързо движещите се врати Hörmann от типа V5030 SEL служат и като отвори за изтичане и поради това са оборудвани допълнително с буферна акумулаторна батерия, която позволява бързо отваряне и затваряне дори и при прекъсване на електрозахранването

Двете инсталирани в логистичната сграда In-Time бързо движещи се врати тип V5030 SEL служат за затваряне на специално хале, което се използва за складиране на най-различни сортове чай и следователно се изпълва с интензивен аромат. „Продължителното отваряне на този сектор трябва да се избягва, за да не се разпространи ароматът и в съседните халета“, обяснява Бергер. Това изискване се удовлетворява от вратите на Hörmann със скорост на отваряне до 2,0 m/s и скорост на затваряне до 0,8 m/s. Те са част от концепцията за противопожарна защита и в случая служат като допълнителни отвори за изтичане. В тази връзка двете врати бяха оборудвани допълнително с буферна акумулаторна батерия, която позволява бързо отваряне и затваряне дори и при прекъсване на електрозахранването. Още един плюс към сигурността добавят и стандартно вградените в касата светлинни решетки. Те контролират площта под затварящия кант и спират движението на вратата, в случай че в рамките на светлинната решетка бъдат засечени предмети или хора.

Защитени от пламъци

hormann
Шестте монтирани при In-Time пожароустойчиви плъзгащи се врати на Hörmann се затварят автоматично в случай на пожар и предотвратяват разпространението на пламъците към граничните зони в халето в продължение на до 90 минути.

Безопасността се гарантира също и от общо шестте монтирани при In-Time пожароустойчиви плъзгащи се врати тип FST 90-1 на Hörmann, които в случай на пожар предотвратяват разпространението на пламъците към граничните зони в халето. Те са оборудвани с датчици за дим, затварят се автоматично при опасност от пожар и издържат на пламъци минимум 90 минути.

Снимки: Hörmann
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *