Hörmann homee – модулно и гъвкаво допълващо се системно решение за Smart Home

г. Автор
Hörmann-homee
Hörmann homee е модулна и следователно гъвкаво допълваща се по всяко време централа Smart Home. Тя комуникира чрез радиовръзка с всички задвижвания, както и радиоприемници Hörmann, а при необходимост - и с допълнителни радиотехнологии.

Hörmann добавя нови сигнали за умния дом

С новата централа Smart Home – Hörmann homee Brain могат да се управляват комфортно и гъвкаво врати и радиоприемници Hörmann, а при необходимост – също и допълнителни радиотехнологии. Продуктите Hörmann се обслужват с доказалата се радиосистема Hörmann BiSecur.

В идеалния случай в Smart Home всички устройства са свързани помежду си и могат да се управляват лесно и удобно с една единствена система. Реалността обаче често е различна. Продуктите Smart Home имат различни радиопротоколи и използват съответно собствено приложение за обслужване, респективно апликация.

Ето защо, за да се запази прегледността и да се опрости прилагането, е необходима централа, която да комуникира с всички устройства, независимо от използваната технология. С Hörmann homee компания Hörmann пусна на пазара подобно интегративно решение. Системата е с модулна конструкция и следователно може да се допълва гъвкаво по всяко време. Тя комуникира посредством радиовръзка с всички задвижвания Hörmann, т.е. за гаражни врати, за портални и интериорни врати, както и с брави на външни врати, електроуреди с радиоприемници и устройствата от другите технологии Smart Home, като например алармени системи, сенници и термостати на системи за отопление.

Hörmann-homee
Чрез Hörmann радиопротокола BiSecur на белия Hörmann homee Brain Cube се обслужват врати и радиоприемници на Hörmann, както и устройства на други производители, като осветление, камери и термостати на системи за отопление. Други цветни кубове разполагат с радиопротоколи като ZigBee, EnOcean или Z-Wave за управление на още продукти Smart Home.

Централен модул на системата е Hörmann homee Brain Cube – бял, удобен куб с WLAN връзка, който може да се позиционира навсякъде в дома. Други цветни кубове могат да бъдат свързани към базовия бял куб съобразно необходимостта и индивидуалното оборудване Smart Home. Тези кубове разполагат с радиопротоколи като например ZigBee, EnOcean или Z-Wave. Hörmann homee Brain Cube обединява всички радиопротоколи. В същото време чрез него се обслужват всички налични врати и радиоприемници Hörmann. Освен това централата Smart Home е съвместима с гласовите асистенти Alexa, Google Home и Siri.

Hörmann-homee
Hörmann homee позволява командване на множество устройства в дома посредством приложение или уеб интерфейс: заключване на външната врата, отваряне на гаражната или порталната врата, както и на интериорните врати, настройване на осветлението или регулиране на температурата в помещението.

Инсталацията на Hörmann homee е изключително лесна: базовият куб се свързва с електрическата мрежа, приложението Hörmann homee се инсталира на таблета или смартфона, устройството се настройва и готово.

Вратите и радиоприемниците Hörmann се управляват чрез радиосистемата Hörmann BiSecur. Тъй като тя е двупосочна, се връща информация и за актуалния статус на устройството. Така потребителят може да разбере например дали вратата е отворена или затворена – и то от всяка точка по света. Поради разширените си функции Hörmann homee заменя BiSecur Gateway, управляван досега чрез радиосистемата BiSecur и приложението BiSecur.

Снимки: Hörmann
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *