Иновативна полиуретанова нано мазилка с фибри

г. Автор
deko-Professional

Свежи фасади за по – дълго време

„Оргахим“ АД предлага на българския пазар една уникална по вида си мазилка от серията DEKO Professional ® – Полиуретанова Нано мазилка с фибри, произведена на база нано дисперсия, полиуретан, фибри и специални добавки.

Проблемите на фасадите

Фасадните стени са частите от сградите, изложени пряко на външни влияния. Топлоизолационните системи са най-отговорния елемент за постигане на оптимална енергийна ефективност. Финишните покрития(мазилките), като част от тези системи, са изложени на големи температурни колебания, UV лъчи, механично въздействие и химикали, замръзване и плесен. Те трябва да са силно водоотблъскващи, с добра паропропускливост, като същевременно да придават свеж вид на фасадата, който трябва да се запази максимално дълго във времето.

Решението:

DEKO Professional ® Полиуретанова Нано мазилка с фибри е иновативен продукт, задаващ нови стандарти при решаването на тези проблеми.

Технологиите, използвани в DEKO Professional ® Полиуретанова Нано мазилка с фибри

Полиуретанът е вид полимер, ползван като добавка, значително подобрява механичните характеристики на продуктите. Влагайки го за пръв път в мазилките от серията DEKO Professional®, се постига, както висока износоустойчивост, така и издръжливост на натоварване и големи температурни амплитуди.

Наночастиците, съдържащи се в дисперсията, използвана в DEKO Professional ® Полиуретанова Нано мазилка с фибри, са значително по-малки от частиците използвани при стандартните такива. Фините, но много на брой, пори с наноразмери осигуряват отличната й въздухо- и паропропускливост. Същевременно с това не позволяват проникването на вода в тях. Предпазват я от ерозия и напукване по време на замръзване. Всичко това е съчетано с високо водоотблъскване и ефекта на „фотокатализа“. Чрез фотокатализата се постига, както самопочистване на фасадата , така и възпрепятстване на образуването на плесени. По този начин тя остава по устойчива във времето, запазвайки свежия си вид.

Влагането на фибри в мазилката действа като армировка, която осигурява повишаване на показателите за якост – дълготрайност и устойчивост при екстремни механични натоварвания. Съдържащите се в мазилката, от серията DEKO Professional ®, фибри редуцират образуването на микропукнатини, а пластичните деформации се свеждат до минимум благодарение на тях. Така се получава конструктивен материал с гарантирано високи качества.

Декоративно – естетичната част

Съчетавайки полиуретан, наночастици и фибри, DEKO Professional ® дава на фасадата повърхност с по – дълъг експлоатационен период и добър естетически вид. Благодарение на свойствата на DEKO Professional ® Полиуретанова Нано мазилка с фибри, фасадата остава свежа за по – дълго време. Така се спестяват разходи за поддръжка, респективно за ново боядисване.

DEKO Professional ® Полиуретанова Нано мазилка с фибри се използва, както за финишно покритие на сертифицираната по ETAG топлоизолационна система DEKOTHERM®, така и за нови повърхности или при реконструкция на стари сгради. Мазилката се произвежда с различни структури – драскана D 1.5 mm и влачена B 2 mm. Тонира се безплатно в 127 цвята по картел Elements.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *