Интелигентен дом от Hoval

г. Автор
Hoval
Когато системите за отопление и охлаждане мислят за утрешния ден преди нас

Как можем да бъдем икономични в разходите за отопление, да се грижим за околната среда и да се осигурим комфорт в дома си?

Hoval TopTrionic®Е е интелигентният отговор на този въпрос. Чрез системата Hoval TopTrionic®Е обединяваме всички системи за отопление, охлаждане, топла вода и вентилация.

Как системите за отопление и охлаждане знаят прогнозата за времето преди нас и с какво ни помага това?

HovalВсички Hoval съоръжения имат вградена интелигентна контролна система TopTrionic®Е , която е свързана с интернет и следи прогнозата на времето 3 дни напред. По този начин се постига отлична  оптимизация и икономичност на режима на работа на котела или термопомпата.

Ако от утре следобед прогнозите са за затопляне, котелът UltraGas® ще реагира на тази информация още днес и постепенно ще намали мощността си, за да може в точния момент да осигури точната топлина. Това спестява излишно изразходване на енергията и съответно ни спестява пари. Нещо повече, ако прогнозата е за слънчево време, котелът ще даде максимално предимство на соларната система UltraSol® да загрее бойлерът с безплатната слънчева енергия. На същия принцип ще работи и термопомпата UltraSource®, както за отоплителния, така и за охладителния режим. Системата ви осигурява възможността да контролирате и настройвате системата си през мобилно приложение или компютър, да задавате седмични и дневни индивидуални програми, така че да постигнете комфорт и ниски разходи. 

Две къщи на пръв поглед еднакви, но едната знае прогнозата за времето преди нас …..

ОВК системите активно участват в семейния живот

Hoval

Модерната контролна система се адаптира към дневния ритъм на жителите. Ако всички членове на семейството напускат къщата сутринта, мощността на котела или термопомпата се понижава, за да спести разходи. Преди да се върнат у дома, системата се връща обратно към настроената желана температура, така че цялото семейство е добре дошло у дома с приятна топлина през зимата и прохлада през лятото.

Всички системи на един клик разстояние

HovalНезависимо дали сме у дома или навън, ние винаги имаме контрол над системите за отопление, охлаждане и вентилация благодарение на общата интелигентна контролна система TopTronic®E. Котел, термопомпа, солари и вентилация – всички те се визуализират на компактния стаен дисплей на стената в дневната ни. Благодарение на различните опции за начален екран имаме възможността да нагласим визуализация на най-желаните от нас параметри. Лесно и интуитивно можем да променим предварително зададените седмични и дневни програми. 

През мобилното приложение, достъпно за Android и iOS, можем да контролираме и наблюдаваме системата от разстояние. С едно докосване можем да увеличим или намалим мощността на отоплителната система, да променим дебита и влажността на вентилационната ни система или да дадем приоритет на соларите да загреят битовата гореща вода в бойлера ни.

Много повече възможности за мониторинг и настройки ни предлага специализираната платформа HovalDesk, в която всеки клиент притежава персонално име и парола.Освен основните настройки и статистики, в профила на системата ни ще имаме и пълна информация за моментното състояние, работни температури и параметри, както и нотификации от системата, статистики за отчетени килотави енергия и други. 

Защо домът трябва да „диша“?

Hoval

Домовете ни, подобно на хората, се нуждаят от въздух, за да осигурят на обитателите си максимален комфорт. Изискванията за енергийна ефективност налагат максимално уплътняване на дома и това от своя страна води до необходимост от принудителна жилищна вентилация с рекуперация. Тя ще подава денонощно пресен филтриран въздух в дома и ще изхвърля отработения влажен и замърсен въздух, като използва изцяло енергията му за затопляне или охлаждане на подавания въздух. От изключително значение е също да се поддържа и здравословна влажност в дома около 40-60%, което се изпълнява с лекота от системата HomeVent® , чрез рекуперацията и на влага.Топла вода по най-икономичния начин

Hoval

Едни от любимите игри на децата са тези във ваната. Безпокойството относно това  дали топлата вода ще стигне за това, може да бъде избегнато, ако сме внимателно плануваме  системата предварително. Важно е да бъде избран бойлер с достатъчен обем, който да осигури възможността за пълнене на вана и осигуряване на топла вода през цялото време. За еднофамилна къща с три-четири членно семейство препоръчително е да има бойлер с обем миминум 300 литра. За да постигнем най-ефективното затопляне на водата, може да предвидим соларни колектори UltraSol, които да бъдат свързани с едната серпентина на бойлера, а втората сепрентина да остане свързана с котела или термопомпата ни. 


Благодарение на общата контролна система TopTronic E и следенето на прогнозата за времето можем да изберем начина на затопляне на бойлера. Имаме избор от режим „еко“ до режим „комфорт“, т.е. дали да дадем максимална възможност на слънчевата енергия да затопли бойлера или да дадем приоритет на постоянната температура в бойлера и включването на котела или термопомпата, за да я осигури. 

Целогодишният комфорт в дома ни е от изключително. Системните решения на Hoval ни гарантират топъл дом през зимата, прохладен през лятото, с осигурен свеж въздух и топла вода целогодишно.

Ако Ви предстои проектиране на бъдещия Ви дом, обмислете добре решението за отопление, охлаждане и вентилация. Свържете се с консултант на Hoval сега, за да Ви помогне в избора на най-добрата система. 

Hoval предлага пълна подкрепа на проектанти по част ОВК, архитекти, интериорни дизайнери и инсталатори. Можете да разчитате на навременна консултация и техническа информация по всяко време. 
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *