Интериорни врати с качество на ръчно изработени изделия

г. Автор
Бранш: Врати
Интериорни врати
Лесните за монтаж детайли, здравата повърхност и качествените характеристики в конструкцията на интериорните врати отличават така нареченото „качество Hörmann“.

Лесен монтаж с високо качество на продукта

В ерата на индивидуализма се търсят повърхности, които съчетават перфектно дизайн и функционалност. Затова интериорните врати трябва не само да бъдат магнит за окото, но същевременно и да са здрави и да се монтират лесно. Затова при производството на своите интериорни врати Hörmann залага на висококачествени материали и лесни за монтаж детайли в конструкцията.

С използването на висококачествени материали и на лесни за монтаж детайли в конструкцията производителят Hörmann цели да осигури възможно най-голяма подкрепа на своите партньори в монтажа на строителния обект и да се открои на пазара с високото качество на своите врати. Дори най-малките детайли при свързването на покриващата дъска или на стабилното гнездо за панти тук могат да се превърнат в решаващи качествени характеристики и следователно да допринесат за лесния монтаж и дългия експлоатационен живот на вратите.

Здрава конструкция на касата

Минимализмът и правите линии определят концепцията на касата. Масивните, широки обшивки все повече остават в миналото. Hörmann осигурява необходимата устойчивост на формата със стабилна покриваща дъска с размери 25 mm и серийна обшивка от MDF. Това възпрепятства отделянето на трески около обшивката. Освен това вътрешната страна на дървената обхващаща каса с грапава повърхност с покритие от меламинова смола предотвратява проникването на влага от стената и позволява по-лесно сцепление на монтажната пяна.

Интериорни врати

Висококачествено усилване на рамката

Пълнежът на интериорната врата е ограден от рамка и покриващи плочи. Широкото до 80 mm масивно усилване на рамката от страната на пантата и бравата осигурява висока степен на стабилност. Платна с вложка тип „пчелна пита“, ребра от тръбно ПДЧ или тръбно ПДЧ осигуряват добра устойчивост на платната.

Интериорни врати

Стабилно гнездо за панти

Но не само структурата на вратата осигурява високо качество. Отделните елементи, като гнездото за пантите, също допринасят за качеството на интериорните врати. Усиленото гнездо от метал и пластмаса, наречено още „хибридно гнездо за панта“, осигурява голяма точност на пасване на гнездото. Това също допринася за по-голяма стабилност, позволява носеща сила до 80 kg и възпрепятства провисване на платното.

Интериорни врати

Сигурност на бравата и крепежната планка

Строителните предприемачи и модернизаторите поставят високи изисквания към интериорните врати по отношение на сигурността и качеството. За да гарантира тази здрава основна конструкция и сигурността, Hörmann оборудва своите интериорни врати с трикратно завинтена крепежна планка. Те се фрезоват в една равнина и се завинтват към покриващата дъска на дървената обхващаща каса със стабилни метални пластини. 

Интериорни врати

Висококачествени уплътнения

Висококачествено двукамерно уплътнение осигурява дълготрайно уплътняване срещу студ и течение, както и омекотено затваряне на интериорната врата. Уплътнението се състои от твърдо ребро и мек уплътняващ профил, като тази комбинация може да предотврати допълнително свиване на материала при температурни разлики. Уплътненията се скъсяват до съответната дължина в завода и вече готови се затягат, така че тази работа отпада на строежа и следователно монтажът се извършва по-бързо. 

Интериорни врати

Стабилна и здрава повърхност Durat

При избора на материала и на повърхността строителните предприемачи и модернизаторите трябва да помислят и за ежедневните натоварвания върху интериорната врата. Според данните на фирмата повърхността Durat на Hörmann е с около 48 % по-устойчива на удари, отколкото изпитаните CPL повърхности на други известни производители. Благодарение на специален метод на производство, при който декор, основа и покриваща плоча се пресоват под високо налягане и практически се свързват неразривно един с друг, повърхността Durat е здрава и устойчива на износване.

Интериорни врати Стабилно и лесно за монтаж ъглово съединение

За да улесни монтажа на дървените обхващащи каси, за свързването на покриващата дъска и обшивката Hörmann залага на стабилни ъглови съединения. Те се закрепват лесно чрез завинтване, могат да се регулират лесно допълнително и предотвратяват видими отвори от пробиване в обшивката. Освен това ъгловите съединения осигуряват ъглово съединение на обшивката почти без фуги.

Снимки: Hörmann
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *