ISOVER Clima34 и weberpas Clima – перфектната комбинация за Вашата фасада

г. Автор
фасада

Ефективната топлоизолация се постига чрез системни решения и качествени продукти, гарантиращи красиви фасади и дългосрочна експлоатация на сградата.

Saint-Gobain България представя решение, което осигурява най-високо ниво на защита на фасадата. Това е топлоизолационната система от минерална вата ISOVER Clima34 и фасадна мазилка weberpas Clima – единственото решение за контактни фасади (ETICS) в България със стъклена минерална вата и мазилка с най-висок клас защита от замърсявания и микроорганизми.

ОСНОВНИ КОМПОНЕНТИ НА СИСТЕМАТА:

А) ISOVER Clima34

фасада
Ватата ISOVER Clima34 G3 e единственият продукт за ETICS системи на българския пазар от стъклена минерална вата. Доставя се на плочи и има изключително нисък коефициент на топлопроводимост ( λD = 0,034 W/(m.K). Специалната технология на производство G3 осигурява едновременно по-висока гъвкавост и много по-добра повърхностна твърдост на продукта в сравнение с масово използваните каменни минерални вати, което гарантира безпроблемна експлоатация на сградата дълги години.

Основни предимства на Clima34:

фасада
– отлична топло – и звукоизолация;
– изключително лека и удобна за работа;
– лесен и бърз монтаж;
– висока механична устойчивост при различни атмосферни условия;
– негорима.

В) weberpas Clima
фасада
Висококачествената мазилка weberpas Clima е един от предпочитаните продукти на Weber.

Задържането на влага при много от мазилките е основна причина за развитието на мухъл и плесени по фасадите. Често този проблем е решен с добавянето на биоциди за консервиране на повърхностния слой, които обаче с времето биват отмити от дъжда, като попадайки в почвата замърсяват природата, а мазилката губи своята защита.

weberpas Clima не съдържа биоциди, защитната функция при нея е в следствие на отличното влагоотдаване и бързо съхнене. Ето защо weberpas Clima е предпочитана като надеждно решение на проблемите с развитието на плесен и мухъл, включително в райони с висока влажност и обилна растителност.

Основни предимства на weberpas Clima:

– защитава фасадата от развитие на микроорганизми;
– екологична – без вредни за природата добавки;
– отлична механична устойчивост;
– отлично отдаване на влага и бързо съхнене;
– дълготрайност.

Групата Saint-Gobain проектира, произвежда и дистрибутира материали и решения, които са ключови за качеството на живот и бъдещето на всеки от нас. Те са навсякъде в нашите домове и ежедневие, като ни осигуряват комфорт и сигурност.

В България групата Saint-Gobain е представена с 9 марки, има 2 завода и около 100 служители. В световен мащаб, компанията е лидер в устойчивото строителство с €42.6 млрд. продажби през 2019 г., присъствие в 68 държави и повече от 170 000 служители.

Saint-Gobain ISOVER произвежда изолации с широко приложение в различни индустриални сфери, включително строителство, транспорт и високи технологии. Благодарение на постоянното инвестиране в технологии и проучвания, ISOVER предлага пълна гама от продукти и решения за топло-, звукоизолация и пожарозащита.

Saint-Gobain Wеber е лидер на пазара с производството на иновативни и лесни за употреба продукти в областта на фасадните решения и интегрираните топлоизолационни системи, системи за полагане на плочки, индустриални подове и технически разтвори.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *