„Jardins du Lou“ – проект с неподражаеми решения от Reynaers Aluminium

г. Автор
Браншове: Прозорци, Профили
Reynaers-Aluminium

Уникалната бизнес сграда „Jardins du Lou“ в Лион Франция е проектирана от Алберт Константин и архитектурна фирма AIA. Съчетава красиви зелени градини с отлично позиционирани сгради. Тя представлява доказателство как бизнесът и природата могат да се съберат в устойчива комбинация.

Отчасти благодарение и на тези решения проектът получи екологичният BREEAM Certificate.

“Jardins du Lou” се състои от шест офис сгради, обърнати на север и заобиколени от зеленина.

„Само за пет месеца са монтирани близо 13 000 квадратни метра алуминиеви системи за окачени фасади на Reynaers. По отношение на обема, това прави проекта „Jardins du Lou“ нашата най-голямата строителна площадка във Франция в настоящия момент“, казва Кевин Латрьой, мениджър големи проекти за Reynaers Aluminium France.

Наистина, на нашия местен екип бяха необходими много усилия, за да завърши успешно този проект навреме, но благодарение на опита и постоянството на Reynaers Aluminium, проектантите реализираха перфектно замислените решения.

Reynaers Aluminium„Искахме да постигнем максимално големи размери на стъклопакети с интегрирани слънцезащитни системи, като същевременно постигнем нашите екологични цели и комфорта на служителите. В крайна сметка намерихме идеално решение в алуминиевите системи за окачени фасади на Reynaers. Издръжливи и лесни за монтаж те улесняват строителството. Много се гордея с нашето сътрудничество и резултата, който постигнахме”, казва Филип Таркин, строителен мениджър за AIA.

Reynaers AluminiumReynaers Aluminium

Проектният екип на Reynaers разработи 16 нови алуминиеви профила и шест специфични уплътнения, за да създаде този зашеметяващ резултат. Основните елементи, които ще видите тук, са поръчкови разработки базирани на нашите системи ConceptWall 50 и ConceptWall 86.

Reynaers Aluminium Reynaers Aluminium

Изграждането на комфортни офис пространства е основна цел на архитектите от AIA Life Designers и те я постигат с помощта на решенията на Reynaers. Шестте сгради са проектирани и изградени с мисъл за заобикалящата среда. Екологичния отпечатък на вложените технологии и материали е минимален и в това отношение Рейнарс също допринася за високата оценка HQE Excellent и E+C- (E1C1) и получаване на сертификата BREEAM.

Reynaers Aluminium
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *