Йонит – добра основа за дишане

г. Автор
Бранш: Бои
ЙонитКолор

Прекарваме невероятните 90% от живота си на закрито, вдишвайки до 11 000 литра въздух всеки ден. Качеството на въздуха, който дишаме, има основен ефект върху нашия комфорт. Често сме заобиколени от стени, които не могат да регулират качеството на въздуха в помещенията (вътрешен климат) и ни се налага да правим компромиси на закрито, защото качеството на въздуха в помещенията се влияе значително – наред с други неща – от температурата, влажността, полените и финия прах.

Когато прекарваме време на закрито, има нещо, което пропускаме най-вече. Това е уникалното усещане за свободно дишане, както правим на открито. Въздухът е особено свеж, чист и здравословен в гората, в планината, край морето и преди всичко в близост до водопади. Това се дължи на високата концентрация на така наречените естествени въздушни йони. Концентрацията им е много по-ниска на закрито. Въздушните йони имат изключително важна функция – като естествени магнити за прах, те почистват въздуха от полени и фин прах, като ги свързват и им позволяват да паднат на земята. Те оставят след себе си чист въздух с всички негови ползи за здравето:

– Подкрепа на имунната система;
– Подобряване на концентрацията;
– Насърчаване на физическото възстановяване;
– Намаляване на алергичните реакции.

Почистващ ефект

Благодарение на интензивното изследване, което Баумит направи, усещането за чист въздух във Вашия дом не трябва да остава само мечта. Със системата за нанасяне на покрития Йонит Баумит е измислил иновативно решение на проблема.

Минералната боя за стени ЙонитКолор генерира подобно качество на въздуха на закрито като това, което иначе бихме намерили само в природата.

Това е така, защото екологичната боя увеличава плътността на естествените въздушни йони. Тази kонстатация е потвърдена от Германския институт за строителна физика на Фраунхофер, както и от Медицинския университет във Виена.

Как работи ЙонитКолор

ЙонитКолор
Въздухът съдържа голям брой водни частици – ако те влязат в контакт с минералите, съдържащи се в боята на стената, те се активират и се генерират въздушни йони.

ЙонитКолорКолкото по-висока е концентрацията на естествените въздушни йони, колкото повече фин прах и прашец са свързани, толкова е по-свеж, чист и здравословен въздухът! 

ЙонитКолор

Система за стабилен климат в стаята

ЙонитКолорЗа да се гарантира, че ЙонитКолор може да постигне пълния си ефект, боята за стена се предлага като част от системата. Заедно с пастообразната замазка ЙонитФиниш и прахообразната шпакловка ЙонитФино, тя образува един перфектен пакет – за използване дори върху сухи стени. Сградите, направени от бетон или използващи техники за гипсокартон, често нямат балансиращ влагата слой мазилка.

В днешно време всеки, който иска да спести време в периода на строителство, често избира практичния метод на сглобяеми конструкции, който обикновено съдържа стени и тавани от гипсокартон или бетон.

За разлика от измазаната тухлена конструкция, тук трябва да се внимава за балансиране на влажността на въздуха, за да се осигури перфектен, комфортен климат в стаята. Там влизат ЙонитФиниш и ЙонитФино. Тези продукти могат да буферират излишната влажност и да я освободят обратно в стаята, когато е необходимо. Готовите повърхности са дишащи и оказват значително влияние върху вътрешния климат. Броят на водните частици във въздуха е постоянно висок, създавайки идеални условия за производството на въздушни йони от ЙонитКолор.

Ето защо е най-добре да разчитате на ЙонитФиниш или ЙонитФино за основи в нови сгради или ремонти. Регулиращите влагата и подобряващи здравето шпакловки могат да буферират излишната влажност и да я освободят обратно в стаята, когато е необходимо. Готовите повърхности са дишащи и оказват значително влияние върху вътрешния климат. Броят на водните частици във въздуха е постоянно висок, създавайки идеални условия за производството на въздушни йони от ЙонитКолор.

ЙонитКолор

Съвет за преработка

Преработката се оказва съвсем лесна, тъй като всички продукти имат отлични свойства при полагане. Важно е обаче да нанесете ЙонитФиниш или ЙонитФино на две ръце, за да постигнете необходимата минимална дебелина на слоя от 1,5 мм. След това последният слой ЙонитКолор се нанася посредством валяк или четка или може да се напръска безвъздушно, ако е необходимо.

Здравословна сграда, по-добър живот

В изследователския парк Вива – най-големият изследователски проект за сравняване на строителни материали в Европа, Баумит работи от години за оптимизиране на здравословния начин на живот. Нашите изследователски дейности се фокусират върху това как да създадем стабилен климат в помещението. Със системата Йонит Баумит разширява своята и без това обширна продуктова гама и прави още една стъпка към здравословен начин на живот. Полагат се специални грижи, за да се гарантира, че правилните строителни материали и техники работят добре заедно, а именно:

1. Първо изолирайте – за защита и уют;
2. Солидните елементи са важни – за сигурност и комфорт;
3. Ценностите на интериора – материали за естествено и здравословно обитаване.

Добрата топлоизолация, здравите стени и усъвършенстваната система за мазилка формират основата за енергийно ефективен, здравословен и приятен живот.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *