Как да изберете правилната мазилка за Вашата сграда

г. Автор
Бранш: Мазилки
weber.pas-Rock

Изборът на мазилка за завършване на външния вид на сградата често се прави интуитивно, като наблягаме върху избора на цветове. Вярно е, че цветовете са изключително важни за излъчването на сградата, но качествата на декоративната мазилка са определящи за дълготрайността на фасадата, която пък е от изключителна важност за комфорта ни. Добрият външен вид на сградата задоволява нуждата ни от красота в ежедневието, а той се определя от редица фактори – чистота на мазилката без изсоляване и замърсявания, здравина на покритието, и разбира се използваните цветове.

Гамата тънкослойни фасадни мазилки на Weber прави изборът на мазилки по-лесен. За всяка сграда може да се намери най-подходящата мазилка според вида на сградата – дали е стара или нова, колко е висока и в какъв регион се намира. Подходящото съчетание на специфики на сградата и характеристики на фасадната мазилка гарантират качествена защита и дълготраен добър външен вид на фасадата.

Всяка weber.pas мазилка има следните свойства:

• Водоотблъскваща;
• Красива структура/текстура;
• Дълготраен и красив цвят;
• Възможност за допълнителни ефекти, освен драскана и влачена;
• Непрозираща, без значение интензитета на цвета;
• Лесна за нанасяне с намалена вероятност за грешки.

Тези свойства са гаранция, че всяка мазилка weber.pas ще се справи достатъчно добре на всяка фасада. За да изберете най-подходящата за вашата сграда мазилка трябва да вземете предвид на първо място дали сградата е нова или стара и след това особеностите на два основни критерия:

Особености според вида на сградата

• Размер на сградата
 
Размерът на сградата определя на какви натоварвания е подложена мазилката. Колкото е по-голяма една сграда, толкова повече нарастват различните натоварвания в нея. Например силата на вятъра във височина се засилва до такава степен, че се налага допълнително механично укрепване на самата топлоизолационна система. Естествено, тези сили влияят и на самата мазилка;

• Сложност на архитектурните форми

Колкото по-сложна и изпъстрена с детайли и орнаментика е една сграда, толкова повече предпоставки за възникване на евентуални проблеми има;

• Предназначение на сградата

Натоварването на сградата се определя и от предназначението й. Например една промишлена сграда може да е подложена на рискови фактори, предвид трафика на тежки машини, работещи в нея. В една семейна къща натоварванията са съвсем различни, като удари от детските игри с топка.
weber.pas-Elastic
Особености според местоположението на сградата

• Планински регион

Този регион се характеризира с по-суров климат, големи температурни амплитуди, както и многократно повтарящи се цикли на замръзване-размразяване. Това води до големи линейни разширения, с които мазилката трябва да се справи.

• Морски регионweber.pas-Clima
Характерна за този регион е постоянната висока влажност на въздуха. Това е предпоставка за развитието на микроорганизми.

• Градски условия
weber.pas-ExtraClean
Като жители на градовете ние сме свикнали с тях и не ги възприемаме като места със сурови условия. От гледна точка на мазилките, градовете наистина са такива – голямото замърсяване на въздуха влияе съществено и върху мазилките, като не само нарушава естетическия им вид, но и е химически агресивно, следствие на автомобилните газове и техните съставки.

• Извънградски условия

Предизвикателствата в този случай са свързани с високата вероятност от обилна растителност, повишената влажност и резки температурни промени. Тези фактори са предпоставка за развитието на микроорганизми и поставят изискването мазилката да бъде еластична.

Индустриални региони
weber.pas-ActiveAir
Индустриалните зони се свързват с повишен трафик на превозни средства, както и неблагоприятни условия, създавани от работата на машините в самите сгради.
svoistva-mazilka-weber
Като имате пред вид спецификите на Вашата сграда е време да изберете мазилката от гамата weber.pas с най-подходящата комбинация от свойства.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *