Керамичен завод Мирково – български производител с европейско качество

г. Автор
керамичен завод Мирково

История на Керамичен завод Мирково

Заводът е изграден през 1967 г. През 1993 г. „Пролайф Технолоджи“ ЕООД закупува неработещата вече керамична фабрика и той се превръща в първия частен завод за производство на керамични изделия в България. След основен ремонт, през пролетта на следващата година заводът започва своята производствена дейност, която продължава вече 25 години.

керамичен завод Мирково

Поради остарялата техника, все по-високите технологични изисквания и нарастващ интерес на клиентите, фирмата въвежда сериозно усъвършенстване в производствения и човешки капацитет.

В стремежа си да бъдат в крачка с иновациите, амбициозният екип започва да посещава все повече специализирани изложения, където осъществяват значими контакти и обмен на опит и добри практики. Така, през 2006 г. компанията проектира изцяло нова технологична линия с помощта на български и чуждестранни експерти. Това поставя „Пролайф Технолоджи“ ЕООД на много високо ниво с висококачествен и разнообразен асортимент от керамични изделия.

керамичен завод Мирково

Иновации и нововъведения

Бурното строителство и недостатъчният капацитет на българските заводи създава предпоставки за проучване на нови находища на глини, което фирмата осъществява, както и изграждане на нова технологична линия от съвременен тип, която значително повишава качеството на изделията. Много клиенти на фирмата продължават да свързват двойно единичната тухла – т.нар. 2 NF, с името на Керамичен завод Мирково. Име, което работи в продължение на години за своя имидж, качество и достъпност.

Самият собственик Димитър Георов, не спира своето развитие и интерес в областта на керамичното производство. От 2010 г. той е председател на Съюза на керамиците.


Автор и режисьор на Видеото – Стилиян Иванов
Оператори – Андриан Генчовски, Боян Манолов
Музика – Димитър Ташков.

Иновациите и нововъведенията са част от историята на завода, който въвежда екологично чисти продукти в своето производство, които не са канцерогенни, пожароустойчиви са и дълговечни. С внедряването на еко материалите в керамичните блокове или т.нар. тухли те стават „дишащи“, пропускливи и незадържащи влагата. Тази технология на производство възпрепятства образуването на мухъл и плесен, който може да е навсякъде около нас. За осъвременения процес в момента производствената база е с площ над 80 000 кв. м., с екип от най-добрите специалисти в Европа, България и Турция.

керамичен завод Мирково

Гъвкавата политика на компанията и непрекъснатият стремеж към усъвършенстване, както на процеса, така и на крайния продукт, създава една авангардна, многофункционална инсталация с най-добрите техники, налични на пазара от техническа и екологична гледна точка. По този начин се осигурява достатъчен капацитет за задоволяване на търсенето на пазара чрез висококачествени продукти.


Критерии за качество

По своето технологично приложение изделията на Керамичен завод Мирково не отстъпват на най-добрите европейски производствени компании.

Порестата структура на изделията и нетрадиционният им формат, правят прилагането и употребата на керамичните продукти изключително лесна и ефективна. Спецификата на всички суровини повишават изолационните качества на тухлите, тяхната водоустойчивост и издръжливост.

керамичен завод Мирково

Тухлата е един от най-използваните материали при направата на конструкция поради своите топло и звукоизолационни свойства. Тухлите могат да гарантират защитата срещу външната температура. За да се гарантират тези резултати е необходимо високо качество.

Тухлите трябва да издържат на всякакво неблагоприятно време – циклони, бури, слана, слънце и т.н. Ако те не са устойчиви на тези явления, съществува риск да се влоши и наруши тяхната цялост и да се появи отделяне, счупвания поради налягането, което възниква при филтриране на водата. Доверявайки се на Керамичен завод Мирково вие ще избегнете тези неудобства.

Керамика на бъдещето! Уважение към природата!

За производство на нашите тухли ние извършваме серия от проучвания, вариращи от избора на глинен материал до крайната опаковка. Всички наши изделия са изработени изцяло от екологични материали със сведено до минимум въздействие върху околната среда.

Градът расте, ние също!

Капацитетът, качеството и спецификите на нашите продукти ни позволява да удовлетворяваме все по-нарастващия интезитет в строителството. Развитието в този сектор ни даде възможност и потребност ние също да се развиваме, да подобряваме технологичния процес, да повишаваме експертността на човешкия ресурс, да бъдем гъвкави на пазара и стабилни в гарантирането на качество.

С пускането на нашата нова технологична линия въведохме в България изделие с вградена в него изолация, която не се намира от външната страна на сградата, а е вътре в самата стена, която остава защитена в дългосрочен план.

За улеснение и забързване на строителния процес, което се наложи от растежа на по-големите градове в България, анализирахме пазара и създадохме продукт, който е преходен между малоформатната стандартна тухла четворка и керамичните блокове. Блокчето, което създадохме е със същите качества и параметри като големите, но в по-малък формат, лесен за използване и прилагане.

Керамичен завод Мирково ще продължава да расте, заедно с изискванията на града и своите клиенти!
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *