Керемиди Tondach Continental 9

г. Автор
Браншове: Керемиди, Покрив
Керемиди Tondach Continental 9

Покривът е петата фасада на сградата и покривно покритие определя цялостната визия и завършен вид на сградата. Едновременно с това той трябва да гарантира сигурна защита от различните атмосферни влияния.

В този контекст Wienerberger представя нов модел керемиди Tondach Continental 9 – продукт не само с подобрени дизайн и визия, но и с повишени технически характеристики.

Нова производствена технология

Керемиди Tondach Continental 9

Керемидите Tondach Continental са с отлична естетическа визия, гладка повърхност и устоичиви на атмосферните влияния. В производствения процес глината преминава през много фина глиноподготовка, за да бъдат осигурени естетическите качества на керемидата и високи технически показатели. За производството на керемидите Tondach Continental 9 се използва най-новата технология на изпичане чрез т.н. H-образни касети. Тя позволява да бъдат избегнати т.нар. „контактни точки“ по повърхността им с другите керемиди при при тяхното изпичане и да се осигури перфектната равнинност и отлична естетика.

Енгобирана повърхност

Керемиди Tondach Continental 9

Керемидите Tondach Continental 9 са с енгобирана повърхност. Енгобите представляват разтвор от метални оксиди и фино смляна глина. Полученият разтвор се нанася чрез разпръскване върху вече изсушената керемида. Така се постига равномерното разпределение на енгобата върху керемидата. След самото изпичане енгобата се свързва неразривно с основата на керемидата и се осигурява естетически издържан продукт с дълготрайно и надеждно покритие. Керемидите Tondach Continental 9 в момента се предлагат в цвят антрацит, който с изчистената визия на модела може да Ви осигури желаната модернистична визия. 


Подобрени технически характеристики на продукта – по-добра водонепропускливост

Керемиди Tondach Continental 9

Преимуществата на новия модел керемиди на ВинербергерTondach Continental 9 не се изчерпват само с отличната визия на продукта и новия им размер. При този нов модел е оптимизирано и теглото на керемидите и така натоварването на квадратен метър е само 32,4 кг/м2 като по този начин се понижава и натоварването върху покривната конструкция, а от там и върху конструкцията на сградата. Една от основните цели на Винербергер е подобряването на техническите характеристики на продуктите. Чрез по-високата температура на изпичане на керемидите Tondach Continental 9 са повишени якостните характеристики, както и водонепропускливостта им. В допълнение те са с нов по-голям формат и размери 30х50см, което прави необходими само 9 бр. керемиди, за да се покрие един квадратен метър от покрива.

Керемиди Tondach Continental 9

Сигурност и защита

Винербергер предлага гама от керамични и некерамични аксесоари, които допълват покривната система и имат функцията да осигуряват дълъг живот на покрива и безопасност при силни бури, снеговалежи и обилни дъждове. Крепежните елементи като скобите за закрепване на керемидите не позволяват разместването и/или повдигането на им при силни ветрове. Климатични промени са взети предвид и при новия дизайн на керемидите Tondach Continental 9. Чрез профилирания вертикален фалц се осигурява по-добро закрепване на ветрозадържащите скоби, съответно се понижава рискът за настъпване на щети по покрива при силни бури, както и за разходите за поправката му.

В допълнение към скобите за фиксиране на керемидите срещу вятър Винербергер предлага за новия си продукт и снегозадържащи скоби, които служат за предотвратяване на лавинообразното свличане на големи маси сняг, което би застрашило здравето и живота на минувачите покрай сградата. Правилното снегозадържане е от особено значение в зоните с по-интензивни снеговалежи, при които може да се използват и цели системи със снегозадържащи решетки.

Комбинирайте с покривни прозорци Tondach

Керемиди Tondach Continental 9

След като имаме красив и надежден покрив, можем смело да обособим свое кътче в подпокривното пространство в уютното убежище и да съзерцаваме звездите. За това перфектното решение са покривните прозорци Tondach, които със свето разнообразие от модели и размери ще имате възможност да оформите помещенията под покрива с размах. Външните и вътрешните щори пък ще се погрижат за запазване на хладкия въздух през знойните летни месеци.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *