Кофражни системи на PERI за Арена Изгрев в Бургас

г. Автор
Бранш: Кофражи
peri
Благодарение на добрата организация и подходящо подбраните кофражни системи, грубият строеж бързо набира скорост, а работата на обекта е подредена и с ясна последователност.(

Арена Изгрев е жилищна сграда, която впечатлява с модерна архитектура и дизайн. Тя се намира в жилищен квартал Изгрев, град Бургас. Състои се от шест секции: А, Б, В, Г, Д и Е. Всяка от тях притежава самостоятелен вход. Сградата има търговска част на партера, две нива за паркиране, едно от които е надземно и 11 жилищни етажа. 

peri

Търсейки функционално решение, което може да спести максимално много време и да бъде лесно за работа, към PERI се обърна фирма „Унистрой“. За възложителя бе от изключително значение да покаже високо ниво на строителство и очакваше адекватно предложение за системен кофраж. 

Оптимално решение на PERI за кофражни системи

Техническото решение е изготвено от екипa на ПЕРИ България. 

Заради големите обеми от работа, които строителният обект предполагаше, екипът на PERI предложи системи, които икономисват време и лесно могат да бъдат планирани отделните етапи на изграждане на проекта.

peri

Решението, което беше предложено за хоризонтален кофраж е панелната система SKYDECK за ранно декофриране. От една страна монтирането на тази система се извършва бързо, лесно и интуитивно, без необходимoст от богат опит на работниците, които ще работят с нея. От друга страна, наличието на падащи глави ни дава възможност основният сет от панели и греди да бъдат декофрирани още на четвъртия ден след бетонирането и използването му за кофриране на следващ етап от плочата, което минимизира количеството на материала на обекта. Всичко това дава възможност не само за по-лесно, но и многократно по-бързо изпълнение на плочите.

peri

За изпълнение на вертикалните елементи, бяха използвани основно системите LIWA за стени и LICO кофраж за колони с размери до 60х60cm. Кофражът за стени LIWA е изключително подходящ за жилищни сгради заради височината си от 300 cm и ниското си тегло, което дава възможност преместването му и монтирането му да става без кран. Стандартните приложения на кофража предлагат решения, както за по-опростените вертикални елементи, така и за тези с по-сложна форма. За многократно повтарящи се вертикали, кофражът може да бъде преместван и сглобен, като една окрупнена единица. 

Комбинацията от тези системи на обекта позволява по-акуратното планиране на срока за изпълнение на отделните етапи и ефективното използване на наличния материал през цялото време. 
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *