Комфортна вентилация: просто реклама или абсолютна необходимост?

г. Автор
hoval

Едва ли в днешно време може да се направи нова жилища сграда без комфортна вентилация. Според новите норми и изисквания, новите жилищни сгради са много добре изолирани, за да пестят енергия, а това е свързано с голяма плътност, поради което се ограничава неконтролираната инфилтрация в сградата, т.е. непринудения обмен на въздуха. Разбира се, при възможност за интергация, хубаво е и във вече построени сгради, да се направи реновация и да се интегрира комфортна вентилация.

Често задаван въпрос: Ако целта е да се пести енергия, защо трябва да бъде добавян още един консуматор на електроенергия и защо имаме нужда от комфортната вентилация, вместо да си отваряме прозорците?

Лесен отговор

Комфортната вентилационна система работи постоянно и подава свеж пресен въздух в помещенията, изхвърля застоялия замърсен въздух, като използва неговата енергия, за да затопли, охлади и овлажни в хигиенни норми подавания въздух, напълно и гарантирано без предаване на миризми и шум от помещение в помещение.

Вече не е нужно да се отварят прозорците за проветрение, за да си осигурим така необходимия пресен въздух.

Освен рекуперация на топлина, апаратите за комфортна вентилация Hoval HomeVent®, рекуперират влага, която е особено важна за изсушения въздух в стаите по време на отоплителния сезон. Рекуперират също и студ през летния сезон, за да ни спасят от горещия летен въздух навън.

Благодарение на високоефективната рекуперация (90-130% по DIN 4719) се спестява голямо количество енергия, което иначе би било необходимо за затопляне/охлаждане на подавания в помещенията въздух.

Чрез използването на комфортна вентилация потреблението и разходите за отопление, охлаждане и вентилация са намалени, докато качеството на живот и комфортът се увеличават.

Разходът на електроенергия на комфортната вентилация е само 60W, а те ще Ви спестят 15-20% от изразходваната мощност за отопление Например в една къща това са средно 2000 W спестена енергия отоплителна / охладителна мощност.

Какво печелим?

• Постоянен свеж, пресен въздух – дори при затворени прозорци;
• Висок клас филтри, които улавят вредния прах и причинителите на алергии. Хората страдащи от алергии могат да дишат свободно и без притеснения в домовете си;
• Комарите и други насекоми, както и неприятния градски шум остават навън;
• Без повече течения в дома, тъй като прозорците са затворени и скоростта на подавания и засмуквания въздух е пренебрежимо малка;
• През зимата, топлината от отоплителната система не се губи и се постигат енергийни спестявания, тъй като не се налага отваряне на прозорци.

Вижте какво казват клиентите, вече използвали комфортната вентилация HomeVent
Влажността също е важна

Комфортната вентилация HomeVent® регулира и влагата, което намалява консумацията на енергия. Вградените в рекуператора сензори гарантират, че относителната влажност остава в рамките на комфорта между 40 и 60% – стойност, задавана персонално от всеки клиента.
sleeping-girl---arlergy-Hoval

Какво печелим?

• Няма вече опасност лигавиците ни да изсъхват през зимата. Така се намалява и риска от грипни вируси и патогенни бактерии;
• Косата и синтетичните дрехи вече нямат статичен ток;
• Огледалото в банята вече не се замъглява;
• Дървеният под, дървените мебели и музикалните инструменти направени от дърво запазват своята стойност благодарение на контролираната влажност. Опасността от плесен е отстранена.

Миризмите изчезват от дома
hoval

Комфортната вентилационна система от Hoval HomeVent® може и повече:

Интегрирани в рекуператора сензори засичат, когато има неприятна миризма, повишено количество СО2 или друг вид летливи замърсители. Подават сигнал на рекуператора и той автоматично преминава в режим с по-висока мощност, за да премахне замърсяването на въздуха, след като пречисти въздуха, той автоматично се връща към зададения от клиента режим. Дори когато имате гости у дома, въздухът никога не става тежък.

Качеството на въздуха се визуализира на дисплея на стайния контролер TopTronic®E Comfort чрез цветни индикации в червено, жълто и зелено.
TopTronicE-hoval
TopTronic®E Comfort

Още много предимства
HomeVent-comfort-hoval
Новите вентилационни апарати HomeVent® comfort FRT вече са на пазара. Те са с висок клас енергийна ефективност и произведени в съответствие с европейските стандарти.
HomeVent-comfort-FRC_300_hoval
Благодарение на контролната система TopTronic®E Comfort, с която новите рекуператори са оборудвани, те могат да се интегрират в обща контролна система с котли, термопмопи и солари на Ховал, което облекчава експлоатацията на цялата система във Вашия дом. Вече контролирате всички системи през един контролен панел, от Вашата дневна, от компютър или през мобилно приложение HovalApp.

Когато сте в движение, можете да включите, увеличите или намалите комфортната вентилация, можете да направите същото и с Вашия котел или термопомпа или да проверите колко енергия са Ви спечелили соларите днес, а това ще Ви отнеме само няколко секунди. Каквото и да се случи, температурата в дома Ви ще бъде приятна, а въздухът – чист.
Ако статията Ви е била интересна, споделете я и с Ваши приятели и колеги.

Ако имате интерес да интегрирате комфортна вентилация във Вашия дом, или в нов Ваш проект, свържете се с експерт на Hoval и направете консултация за най-доброто решение сега.

 


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *