Комфортна вентилация с рекуперация HomeVent в студио за видео и звукозапис MixTone

г. Автор
HomeVent

Hoval представя едно едно изключително интересно приложение за комфортната жилищна вентилация с рекуперация HomeVent, за място където дори няма прозорци и където звукът и тишината имат огромно значение – студио за видео и звукозапис MixTone.

Негов собственик и създател е Кирил Атанасов – трето поколение музикант по образование и призвание. В интервю за Hoval той споделя своите впечатления и опит.

HomeVent

Основно предимство на вентилационната система
HomeVent за едно звукозаписно студио

Като един от основните фактори за избора на вентилационната система HomeVent за своето звукозаписно студио Кирил Атанасов посочва качеството на работа на системата и ниво на шум, генериран от работата на рекуператора. Това е от изключителна важност за шумоизолацията като една от крайните цели за изграждането на студиото. Още в началото е било планирано рекуператорът да се монтира извън студиото и въздуховодите да не вкарват външен шум вътре в помещението. „Екипът на Hoval ме увери, че с поставяне на специални индивидуални шумозаглушители върху всеки въздуховод, шумът ще бъде сведен до минимума, който търсех“, споделя музикантът.
 
HomeVent

Благодарение на HomeVent през лятото в студиото не е необходимо допълнително охлаждане. Помещението поддържа прохладна температура, тъй като няма прозорци и не позволява навлизането на горещина отвън, а само внасянето на чист въздух чрез вентилацията е напълно достатъчно.

Чист и богат на кислород въздух в помещение, което няма прозорци

„Има дни, в които 5-7 души свирят или дублират заедно в студиото, при това свиренето изисква енергия и движения, при които се отделя топлина – представете си как свири барабанистът! Без добра вентилация това просто би било невъзможно или крайно неприятно“, коментира още музикантът.

Тиха комфортната вентилация

HomeVent

Относно шумът от работата на вентилацията Кирил Атанасов споделя, че той е минимален, а именно 3 dB при максилен режим на работа. Когато се ползва системата на 50%, тя работи абсолютно безшумно. При различни дублажи на филми и реклами, запис на подкастове и подобни проекти, изискващи запис на глас без наличието на друг музикален фон, също се постига необходимата максимална тишина. 

HomeVent е отлично решение на проблема с влагата

Както е известно влагата не въздейства благоприятно на фината звукозаписна техника и музикални инструменти. А сухият въздух влияе на гласовете на хората да възпроизведат оптимален звук.

„Влагата е враг на всеки акустичен музикален инструмент и на техниката за звукозапис, микрофоните и т.н. Ние разполагаме с множество електрически инструменти, както и акустично пиано и сет барабани от най-висок клас и за мен е от първостепенно значение въздухът в студиото да не представлява дори най-минимален риск за тяхното увреждане. Вентилацията HomeVent помага за поддържане на оптимална влажност в студиото, когато е необходимо, и нямаме никакъв проблем със сух въздух. Изрично питаме екипа от дубльори, с които работим, както и певците, дали се чувстват комфортно и до този момент всички ни споделят, че атмосферата е отлична“, коментира още музикантът.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *